Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gerrit Schellens blikvanger in topveld in Stein
Nieuws

Gerrit Schellens blikvanger in topveld in Stein

gerrit.jpgHet Sabic-triatlonweekeinde in het Nederlandse Stein trekt de laatste jaren veel landgenoten aan. Een prima organisatie en een schitterend parcours, dat ook nog eens vlak tegen de Belgische grens aanleunt, zorgen traditioneel voor veel Belgische deelnemers, die in het verleden regelmatig succes kenden. Zo won Pieter Helin vorig jaar  voor de tweede keer de driekwart-triatlon van Stein en ook Gerrit Schellens heeft een rijke traditie in Stein. Hij is dan ook de grote blikvanger van de 2009 editie. Gerrit won al drie keer in Nederlands Limburg en is nog steeds houder van het parcoursrecord. Op 21 juni krijgt hij wel af te rekenen met een sterk internationaal deelnemersveld.

Gerrit krijgt dit jaar stevige concurrentie van de ervaren Zweed Jonas Colting. Beide atleten kennen elkaar van verschillende Europese en wereldkampioenschappen en moeten nauwelijks voor elkaar onderdoen. Met Fraser Cartmell (Groot-Brittanië), Zoltan Benocs (Hongarije) en titelverdediger Pieter Helin samen met de Nederlandse toppers op de lange afstand aan de start wordt het een boeiende strijd in de Dutch Mountains.

Ook bij de vrouwen is de titelverdedigster, Mariska Kramer, present. Zij neemt het op tegen onder andere Europees kampioene Natalia Barkun (Wit-Rusland), de Tsjechische Ladislava Cicarovska en onze landgenote Inge Vancauwenberghe.

Inschrijven voor zowel de lange afstandswedstrijd op zondag 21 juni als het open NK kwarttriatlon op zaterdag 20 juni kan nog tot begin juni. Meer informatie vind je op de website www.sabictriathlon.nl