Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goos en Goris overtuigen in Geel
Nieuws

Goos en Goris overtuigen in Geel

sofie_geel.jpgIn de eerste kwarttriatlon van het nationale zomerseizoen hebben Stijn Goris en Sofie Goos meteen hard uitgehaald. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen stond in Geel een topveld aan de start. Stijn Goris, vorig jaar nog winnaar in Geel, kon pas halverwege de loopproef zijn zege veilig stellen toen hij een sterke Thierry Verbinnen naar de tweede plaats verwees. Koen Veramme werd in een lange eindspurt met Tom Vanderhoogerstraete derde. Bij de dames nam Katrien Verstuyft het voortouw, maar al tijdens het fietsen nam Sofie Goos de leiding over. De Antwerpse won overtuigend voor Tine Deckers en Marjolein Truyers.

pdf Uitslagen per reeks

geel_10052009_123.jpg

geel_10052009_044.jpg geel_10052009_053.jpg

Foto’s door Guy Wuilmus

Katrien Verstuyft en Veerle Leeten waren de sterkste zwemster bij de vrouwen. Sofie Goos volgde op anderhalve minuut in een groepje met Marjolein Truyers en Tine Deckers. In het fietsen rukte Goos snel op naar voor en achter haar kregen we een felle strijd voor de overige podiumplaatsen. Marjolein Truyers, vorig jaar vierde in Geel, was nu supertevreden met brons. Maar voor het zilver was Tine Deckers te sterk. De Leuvense atlete is in volle voorbereiding op de Ironman van Nice, waar ze een ticket voor Hawaii wil verzilveren en toonde haar uitstekende conditie in Geel. Verstuyft moest na een knappe wedstrijd vrede nemen met de vierde plaats.

Bij de mannen kregen we een bijzonder spannende strijd. Na het zwemmen kregen we een kopgroep van acht atleten, met Bart Colpaert, Koen Veramme, Bart Decru, Tom Vanderhoogerstraete, Frederik Devreese, Tim Brydenbach, Stijn Goris en Thierry Verbinnen. Die laatste haalde verschroeiend uit op de fiets en begon met voorsprong aan de afsluitende loopproef. Daarin rukte Stijn Goris, die samen met Koen Veramme, Tom Vanderhoogerstraete en Bart Decru de achtervolging voerde op Verbinnen, snel op naar voor. Goris toonde dat de problemen met de knie zijn conditie nauwelijks hebben beïnvloed en won voor het tweede jaar op rij in Geel. Verbinnen hield stand voor de tweede plaats en toonde zich daar heel tevreden over.

In de sprinttriatlon was Karolien Geerts de sterkste. Bij de mannen schreef Bart Aernouts de wedstrijd op zijn naam. Bij de heren veteranen, die samen met de dames in één wave startten, was er geen kruid gewassen tegen Gert Goedhart. Geel mocht terugkijken op een bijzonder succesvolle editie, met ruim zeshonderd deelnemers, schitterend weer en veel volk.