Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De jongste is een Belg!
Nieuws

De jongste is een Belg!

lander_lamiroy.jpg Komende zaterdag wagen een 1300 atleten zich aan de zwaarste Ironman, die van Lanzarote. De jongste deelnemer aan de wedstrijd is Lander Lamiroy uit Oudenaarde. Ik kwam Lander tegen op de landenparade en had een kort gesprekje met hem.

Lander, hoe oud ben je?
Ik word in juli 21.

Wat is je triathlon ervaring?
Ik ben eigenlijk nog niet zo lang met triathlon bezig. Tot vorig jaar nogal recreatief. Ik heb de Antwerp Ironman 70.3 meegedaan. Ik was een paar weken ervoor nog geopereerd aan mijn knie. Maar ‘k heb daar een 5u en een paar seconden neergezet en was best wel tevreden met het resultaat. Dit jaar is er bij ons in Oudenaarde een nieuwe club opgericht, het Rat Race Team. Ik heb me daar bij aangesloten en we hebben met het team onderandere in Charleroi mee gedaan met de ploegen. En ik heb ook De Haan al gedaan.

Deed je dan andere sporter daarvoor?
Ik voetbalde en zwom competitie.

En dit is je eerste Ironman?
Ja, inderdaad.

Direct Lanzarote, de zwaarste!

Ja, maar ik heb het gevoel dat het wel zal gaan. Ik heb een goeie trainingsmakker.  Ik werk als redder in een zwembad. Mijn collega (Jean-François Parent) doet zaterdag zijn 10e Ironman, zijn 5e hier in Lanzarote. Ik heb deze winter echt vaak met hem getraind, we hebben veel kilometers afgelegd. We zijn in de Ardennen gaan rijden om toch het zware parcours hier een beetje voor te bereiden. En dat ging allemaal wel vlotjes.


Wat zijn je ambities voor zaterdag? Heb je een tijd in gedachte?

Wel, het is mijn eerste Ironman. Dus aankomen is voor mij voldoende. Maar ik heb wel met een vriend gewed voor een bak Duvel dat ik de klus in minder dan 13 uur zou klaren.

We wensen je veel succes!