Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

96 IronGirls zijn klaar voor Brugge

In januari zag het Irongirls (www.irongirls.be) project het licht. Meer dan 120 vrouwen namen de uitdaging aan om in 22 weken zich klaar te stomen voor een kwart triathlon. Onderweg namen ze reeds een zwemloop en een 1/8 ste triathlon mee als voorbereiding. Komende zaterdag, 20 juni, is het zover. 96 Irongirls zullen starten in Brugge om er 1000 meter te zwemmen, 45 km te fietsen en 10 km te lopen.

De ene hoopt op 2uren 30 binnen te zijn , de andere op 4 uren. Allen hebben ze hard getraind en staan ze te popelen om te starten. Nu maar hopen dat de weergoden ons meezitten. Geen regen , geen zon maar een gewoon Belgisch grijs weertje en we zijn tevreden.

Wat na Brugge?
Coach Filip vertelt:

Na Brugge trainen we gewoon verder tot einde september. Onderweg pikken we nog vrouwvriendelijke wedstrijden mee zoals Vilvoorde , MrT Gent en Kappelle op den Bos. Nadien gaan we gedurende 1 maand de lat er af leggen zodat de girls en de coaches op adem kunnen komen. Omdat het project suksesvol is gaan we het start2triathlon project in 2010 opnieuw opstarten. De formule zal er iets anders uit zien maar het principe blijft hetzelfde. Van niks naar en kwart triathlon.

Voor de huidige lichting van Girls gaan we een vervolg breien aan het project. We gaan van Irongirls een club maken waar dames kunnen aansluiten. Per regio (provincie) zullen er wekelijks groepstrainingen georganiseerd worden en er zullen schema’s ter beschikking gesteld. De bedoeling is ook om in nog meer regio’s vertegenwoordigd te zijn. Omdat we heel wat vraag krijgen vanuit gans West-Vlaanderen zijn we op zoek naar coaches uit die regio die met ons samen willen werken. Ook andere geinteresseerde trainers/ coaches mogen ons contacteren want de vraag is groot.