Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bruce gaat voor podium én kwalificatie in Nice
Nieuws

Bruce gaat voor podium én kwalificatie in Nice

bruce.jpgBruno Clerbout wil hoge ogen gooien in de Ironman van Nice, die deze zondag (28 juni) plaatsvindt. De triatleet uit Kapelle o/d Bos gaat resoluut voor een podiumplaats én een kwalificatie voor de Ironman van Hawaï, in een wedstrijd die de reputatie heeft ongemeen zwaar te zijn.

Aanstaande zondag geven de wereldtoppers in triathlon present in Nice, dat zijn jaarlijkse Ironman organiseert. Bruno Clerbout doet al voor de vierde keer mee, sinds vorig jaar ook als professioneel triatleet. Dat de Ironman van Nice Clerbout altijd gelegen heeft bewees zijn mooie vierde plaats in 2007. 

Dit jaar wil nog hij beter doen met een gooi naar de top drie. Clerbout ziet zijn kansen alvast gunstig in: “Twee jaar geleden spurtte ik voor het podium in deze wedstrijd met een vergelijkbaar deelnemersveld. Intussen wijzen alle testen uit dat ik sterker geworden ben. Daarom geloof ik er erg in dat ik kans maak op een podiumplaats”. Dit zou meteen ook een ticket voor de Ironman van Hawaï in oktober opleveren. “Hawaï is het summum. Als triatleet moet je ernaar streven er tenminste eens mee te doen, zeker als je bedenkt dat alleen al de kwalificatie te pakken krijgen een overwinning betekent”.

Na een jaar training en competitie als pro, met de professionele omkadering die daarbij hoort, is Clerbout klaar om zijn positie als Belgische topper te bevestigen. “Net een jaar geleden ben ik professioneel triatleet geworden”, aldus Clerbout. “Vorig jaar stond in het kader van de opbouw. 2009 moet het jaar van de resultaten worden. Mijn conditie is alvast uitstekend. Nu komt het erop aan er zondag gewoon te staan”.

In de Ironman Nice moeten de deelnemers 3,86 km zwemmen, 180,25 km fietsen en een marathon lopen. In 1982 kwam de lange-afstandstriatlon uit Hawaii overgewaaid naar Nice. Met hen ook de legendarische Amerikaanse triatleten en pioniers als Dave Scott. Intussen is Ironman Nice uitgegroeid tot de grootste Ironman van Europa. Omwille van de hitte en de zware klimmen in het wielrennen, wordt de Ironman van Nice gezien als een bijzonder harde wedstrijd. Dit jaar verdedigt de Spanjaard Marcel Zamora er zijn titel voor de derde keer. Andere toppers die meestrijden voor de overwinning zijn Herve Faure (Frans kampioen en tweevoudig winnaar van de Embrunman) en Oscar Galindez (drievoudig winnaar van de Ironman Brazilië). Andere Belgen die kans maken op een goede prestatie in Nice zijn Michaël De Wilde en Tine Deckers bij de vrouwen.