Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironmanagers klaar voor Ironman Nice & Zurich
Nieuws

Ironmanagers klaar voor Ironman Nice & Zurich

ironmanagers.jpgHet derde weekend van juni is traditioneel een belangrijk triathlonweekend. Op zaterdagavond werd de populaire kwarttriathlon door Brugge gelopen, zondag vond de driekwarttriathlon van Stein bij Maastricht plaats, net over de Nederlandse grens. Voor de club Ironmanagers2008 , die sportieve managers en ondernemers groepeert, weer een checkpoint om te kijken hoe het staat met de conditie. De spanning stijgt alvast, want dé grote uitdagingen starten heel binnenkort, met als eerste de Ironman in Nice dit weekend.

Ironmanagers2008 is een sportclub voor managers en ondernemers die sport hoog op hun agenda zetten. Ze doen dat uit gezondheidsoverwegingen en ambitie. Bedoeling is om een volledige triathlon tot een goed einde te brengen. Om dat doel te bereiken, worden deze Ironmanagers drie jaar lang professioneel begeleid. Dat gebeurt aan de hand van clubtrainingen en individuele trainingsschema’s. Hoewel het hier voornamelijk om sport draait, is het ook een leuke manier om een netwerk en vriendenkring uit te bouwen. De club telt intussen bijna 100 leden over heel het Vlaamse land en hoopt nog nieuwe sportievelingen te verwelkomen.

Afgelopen weekend waren er enkele triathlonwedstrijden die deze sportieve zakenlui zeker niet wilden missen. In Brugge kwamen 22 Ironmanagers aan de start, ongeveer 5% van het deelnemersveld. Enkelen onder hen zetten daarbij een opmerkelijke prestatie neer zoals Stefaan Veldeman die als 17e over de eindmeet ging. Voor enkele leden van de club was de Brugse stadstriathlon dan weer een debuutwedstrijd, een eerste officiële beproeving.

Zondag was het verzamelen geblazen op de ¾ triathlon in Stein, die wordt gezien als de laatste grote test voor het echte werk. De 8 triatleten die deze driekwart triathlon liepen, nemen binnenkort dus deel aan een Ironman. De 3 km zwemmen, 110 km fietsen en 30 km lopen in het heuvelachtige landschap van de Amstel Goldrace zijn hiervoor de ultieme test. De wedstrijd werd door alle 8 Ironmanagers heel goed afgelegd in, door regen, koude en wind, zware weersomstandigheden. Zelfs voor Carlo Vandenbussche, met zijn 57 lentes de nestor onder de Ironmanagers, was dit een opsteker van formaat.

Maar kwarttriathlon, noch driekwart triathlon zijn het doel van Ironmanagers2008. Deze club is erop gericht om mensen met een druk en verantwoordelijk professioneel leven, drie jaar lang te begeleiden tot het succesvol volbrengen van een Ironman ! Dat 31 Ironmanagers vorig jaar de finish haalden in de Ironman Florida werkt dan ook aanstekelijk voor zij die nog aan het trainen zijn, evenals voor nieuwe leden.

Op 28 juni vindt de Ironman van Nice plaats. Hierin komen 8 Ironmanagers aan de start. Voor 3 onder hen, waarvan 1 vrouw, wordt het hun vuurdoop, hun eerste volledige triathlon ! Nice staat dan nog gekend als een ‘zware’ Ironman. De  3.8 km zeezwemmen, 180 km hellingen fietsen en een niet-vlakke marathon lopen lijkt voor velen een onmogelijke taak. Dankzij enkele jaren gerichte maar doorgedreven training, juiste coaching, voedings- en medische begeleiding, wordt het echter haalbaar.

Ook Tim De Vilder uit het West-Vlaamse Veldegem, zelf coach en trainer van Ironmanagers2008, komt in Nice aan de start. Hij hoopt een ticket voor de Ironman van Hawaii (oktober 2009, aanzien als het wereldkampioenschap van de Ironman) in de wacht te kunnen slepen. Hawaii is de enige Ironman waar je je inschrijving via toptijden in een andere Ironman moet verdienen. Met een tijd van 9h29 in de Ironman van Zurich 2008 en een jaar extra training en ervaring, moet hij zijn doel kunnen bereiken. Hiermee zou Tim de vierde Ironmanager worden die zijn ticket voor Hawaii binnenhaalt. Stijn en Stefaan Veldeman, de vliegende tweeling uit Melle, behaalden beiden hun ticket vorig jaar in Florida. Olivier Cornelis uit Aartselaar behaalde zijn toegangspasje in maart op de Ironman van Nieuw Zeeland.

Daarmee is de kous niet af. Op 12 juli komen 10 Ironmanagers aan de start in Zürich. Voor 8 van hen wordt het hun eerste Ironman, hierbij zelfs 2 Irongirls, Els Van Zele uit Tervuren en Kaat Pauwels uit het Oost-Vlaamse Mariakerke. Wie zegt dat vrouwelijke managers dit niet zouden kunnen? Afspraak op 12 juli in Zurich !