Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Rhino triathlon : SMO baas in eigen achtertuin

Zondag 28 juni vond  aan de jachthaven te Eeklo de twee editie van de Rhino triathlon plaats, een organisatie van de Meetjeslandse Triathlon Vereniging. Deze non-drafting wedstrijd gaat over 1000m zwemmen in de vaart van Eeklo, 38km fietsen over het grondgebied van Eeklo en Maldegem en 10km lopen in het industriepark van Eeklo.  Er werden zo een 250 deelnemers genoteerd en de zon was overvloedig van de partij.

Aangezien de watertemperatuur hoger dan 22 ° celcius bedroeg geschiedde de zwemproef – conform het wedstrijdreglement –  zonder wetsuits. De betere zwemmers waren dus bij het eerste onderdeel duidelijk in het voordeel. Dit bleek ook. Tom Vander Hoogerstraete van het SMO-triatlonteam Meetjesland kwam met één minuut voorsprong het water uit op een vijftal waaronder ploegmaten Sander Dobbelaere en Frederik Dormaels en Philippe Malcolm van het driekant team Lovendegem.

Tijdens de fietsproef  vergrootte  Waarschootenaar Tom Vander Hoogerstraete stelselmatig zijn voorsprong. Sander Dobbelaere, SMO -ploegmaat en eveneens topfavoriet, slaagde erin zich los te wrikken uit het achtervolgende groepje en zette alleen de achtervolging  in. Tom Van der Hoogerstraete kon echter met één minuut vijfenveertig seconden voorsprong de afsluitende loopproef beginnen. Daarin kon Sander nog de helft van zijn achterstand terugnemen met een beste looptijd tot gevolg. Tom Vander  Hoogerstraete was echter de verdiende winnaar met één minuut voorsprong op Sander Dobbelaere en drie minuten op Philippe Malcolm. Tom was heel tevreden :  "Ik wist dat de conditie goed zat.Vorig weekend heb ik deelgenomen aan het europees kampioenschap beloften in het Italiaanse Tarzo Revine en ik had daarnaar gepiekt maar iedere wedstrijd is anders". "Het is altijd leuk in eigen streek te winnen. Vorig jaar lag ik in het fietsen ook voorop toen een lekke band een einde maakte aan mijn race dus dit is een stukje revanche op de pech van vorig jaar."

Bij de dames ook succes voor het SMO-triatlonteam. Anne-Marie Dupont legde beslag op de tweede plaats en Melanie Matthys uit Waarschoot eindigde derde. De overwinning ging echter naar Marjolein Truyers uit Sint-Kateleine-Waver. Een heel verdienstelijke vijfde plaats was voor SMO – gastatlete Veerle Ingels die een overstapje maakte van het wielrennen naar triathlon.