Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Titels voor Joerie Vansteelant en Veerle D’Haese

Op het Belgisch kampioenschap duatlon in Kortrijk hebben de topfavorieten hun rol waargemaakt. Veerle d’Haese leidde van start tot finish. De drievoudige marathonkampioene pakte zo haar allereerste duatlontitel. Kim Vandewaetere vocht zich in het fietsen voorbij Bianca Bellekens en pakte het zilver. Bij de mannen gingen Antoine Duvivier, Nicolas d’Harveng en Roel Pauwels er vandoor in de eerste run. Ze behaalden 37 seconden voorsprong op Joerie Vansteelant en Armand Vandersmissen.

Vansteelant reed de kloof al snel dicht en ging er in de tweede fietsronde vandoor. In volle voorbereiding op Zofingen bewees hij de sterkste atleet te zijn. Met een voldoende veilige marge liep hij zonder problemen uit. Joerie pakte zijn derde duatlontitel. Achter hem was Antoine Duvivier de beste van de rest. De atleet uit Theux werd knap tweede en pakte daarmee de titel bij de beloften (voor Alexis Choteau en Wim Decort). Armand Vandersmissen was ondanks een stevige valpartij derde, voor Roel Pauwels die voor het tweede jaar op rij de bronzen BK-medaille pakte.

Bij de veteranen A was de titel voor een tevreden Benny Coopmans, voor Filiep Parein en Kurt Jurgens. Bij de veteranen B pakte Paul Darthet het goud, voor William Vyncke en Dirk Douwen. En bij de veteranen C werd de spannende strijd tussen Marcel Peysmans en Roberto Felaco in het voordeel van Marcel beslecht. Het brons was voor Roger van Houtem. Bij de veteranen boven de 70 won Remi de Smaels. Bij de dames veteranen was de titel voor Christel van Bets.

pdf Uitslag BK duatlon Kortrijk overall