Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Nood aan wedstrijden voor jongeren

De voorbije weken werd ons door verschillende ouders van kinderen tussen 13 en 16 de vraag gesteld waar zoon- of dochterlief tijdens de zomermaanden recreatief aan een voor kinderen haalbare triatlon kon meedoen. Een competitieve triatlon werd hierbij steevast van de hand gewezen omdat de "wedstrijd" bedoeld bleek als smaakmaker en opstapje naar later. 

Wat heen en weer gesurf op het internet leverde weinig op. Het gros van de triathlon4kids-wedstrijden richt zich op kinderen jonger dan 12, de meeste andere recreatieve sprint-wedstrijden staan pas open voor 16-jarigen.
 
Wij kwamen aan het volgende lijstje van mogelijkheden:
 
Daarmee lijkt het lijstje ons zowat rond. Navraag bij de VTDL leverde de bevestiging om dat er voor die specifieke leeftijdsgroep buiten het competitieve circuit weinig aanbod is. Misschien een uitdaging voor organisatoren.
 

Mochten we niet-competitieve wedstrijden voor jongeren in die bewuste leeftijdsgroep over het hoofd hebben gezien, mail gerust. Dan vullen we het lijstje aan.