Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Rob Douwen wint in Loenhout

De duatlon van Loenhout wringt zich elk jaar altijd een beetje op kousevoeten in de kalender, maar deze recreatieve wedstrijd trekt toch altijd wat toppers aan. En die maakten er dinsdag een mooie vertoning van. Rob Douwen trok in de slotrun het laken naar zich toe en haalde het voor Tim Vijverman en Kris Driessens. Wij vroegen Eddy Buts om een verslagje, maar die gaf de eer door aan de verdiende winnaar Rob Douwen: "In het eerste lopen zat ik in een kopgroepje van drie man met Bart Verkaemer iets voor op Tim Vijverman en mezelf. Op een kleine halve minuut volgde enkeling Ward Van Roy. Iets daarachter kwam een grote achtervolgende groep."

"In het fietsen kwam bij onze kopgroep na één van de vier ronden nog volk (waaronder 2 duo’s) aansluiten. Na een kleine anderhalve ronde kwam Bart Verkaemer alleen aan de leiding te fietsen met een voorsprong van maximum 100m. Hij werd na een 2,5 ronde terug bijgehaald door de kopgroep. Waar hij bij het ingaan van de 4de ronde uit loste, wegens krampen. Met nog een halve ronde te fietsen kwam de achtervolgende groep bij de kopgroep, in deze achtervolgende groep zaten onder andere Chris Van Gompel, Kris Vermeiren en Eddy Buts.

Kris Driessens wisselde het snelste met iets daarachter ikzelf en Tim Vijverman. Maar al snel liep ik Kris voorbij. Ik heb fors moeten blijven doorlopen om een kloof te slaan op Tim Vijverman. Derde werd Kris Driessens van het lokale Fat team, voor Kris Vermeiren en Eddy Buts werd vijfde.

Voor mij zeker een opsteker richting Powerman Geel, na pech in Wevelgem en een slechte wedstrijd in Kortrijk!" aldus een tevreden Rob Douwen

AN AERNOUTS BIJ DE DAMES
Bij de dames won An Aernouts na vijf kilometer lopen, twintig kilometer fietsen en twee kilometer lopen met slechts een handvol seconden voorsprong op Kristel Vochten. GETC-atlete Pascale Dries pakte de derde plaats.

De uitslag vind je hier .