Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Michael Rosu klopt Koen Veramme in Beerse

"Ik dacht dat ik vooral concurrentie zou krijgen van Paul Embrechts en heb daarom alles gegeven in het fietsen, maar ik had nooit verwacht dat Michael Rosu zo snel zou lopen", vertelde een ontgoochelde Koen Veramme na de aankomst van de sprinttriatlon van Beerse. De sympathieke wedstrijd van het buurtcomité van Den Hout verliep nochtans goed voor Technokoen. Hij kwam vlak achter Michael Rosu uit het water en vormde samen met de TRIGT-atleet en Jordi Meulenberg een kopgroep van drie. 

In de derde fietsronde bracht militair kampioen Hans Moonen (die de wedstrijd bij het lopen voor bekeken hield om zijn deelname volgende week aan de internationale wedstrijd in Duitsland met de militaire ploeg niet te hypothekeren) Tom Grijp en de jonge Tom Mets mee naar voor. De zes koplopers verstonden elkaar goed en behielden een mooie voorsprong op het Hetric-trio Nick Baelus (net uit het gips na een ongelukkig ongeval en bijhorende kwetsuur aan de duim), Paul Embrechts en Stijn Lanckers.

Michael Rosu wisselde het snelst en stoof weg op het loopparcours van 5 km langs het kanaal. Koen Veramme volgde in zijn voetsporen, maar kon het gat van een vijftig meter niet meer overbruggen. Vanuit de achtergrond kwam Paul Embrechts nog oprukken, maar het was Jordi Meulenberg die in zijn afscheidsjaar de derde podiumplaats veroverde voor de sterke Tom Mets en El Pablo Embrechts.

Bij de dames vormden Anke Mathijssen en Bianca Bellekens een kopduo in het fietsen, maar in het lopen toonde KTT-atlete Bianca Bellekens zich afgetekend de sterkste. Mathijssen werd knap tweede. De derde plaats ging naar GETC-atlete Pascale Dries. De Turnhoutse klopte in de laatste meters nog Lies Suls van Triamo.