Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3e keer goeie keer voor Bruno “Bruce” Clerbout
Nieuws

3e keer goeie keer voor Bruno “Bruce” Clerbout

kodb09-0836.jpg kodb09-0840.jpg

Het was voor de inwoners van Kapelle-op-den-Bos tot deze 3e editie wachten om hun lokale held Bruno Clerbout te zien winnen op eigen grond. Geert Janssens werd 2e, Pieter Heemeryck pakte na een subliem loopnummer de 3e plaats. Bij de dames ging de overwinning voor de 2e keer op rij naar Sofie Goos. Zij had eigenlijk geen concurrentie aan nummer 2 Alexandra Tondeur en  nummer 3 Debbie Verstraeten.

Het was grote ontsteltenis toen ik aankwam in Kapelle-op-den-Bos. De watertemperatuur bedroeg 22,4°C. Hoewel het hier om een wedstrijd gaat waarvan het gros van de deelnemers pure recreanten zijn en waarvan sommigen misschien zelfs eenwetsuit zijn gaan huren voor hun eerste triathlon, besliste de hoofdscheidsrechter dat er niet met wetsuits mocht worden gezwommen.

Om 17u gingen de dames van start in het kanaal voor 1500m in een rechte lijn. Sofie Goos en Lieve Paulus-Cappaert konden zich loszwemmen van de rest en gingen als eersten de fiets op. Alexandra Tondeur was de 3e dame uit het water. Deze 3e editie van de kwarttriathlon in KodB was voor het eerst een non-drafting wedstrijd. Al heel snel was duidelijk dat er geen maat stond op Sofie Goos. Hoewel ze pas terug kwam van stage en eigenlijk geen zin had in de wedstrijd, knalde ze weg van alle concurrenten en bouwde in het fietsen een stevig voorsprong op. die ze zonder problemen in het lopen kon vasthouden.

Lieve Paulus-Cappaert voelde zich ’s morgens al niet lekker en het kanaalwater heeft daar geen goed aan gedaan. Zij viel sterk terug in de wedstrijd en moest nadien zelfs verzorgd worden. Alexandra Tondeur nam al snel de 2e plaats in en gaf die ook niet meer af. Debbie Verstraeten snelde naar een 3e plaats, net als in Aarschot vorige week.

Bij de mannen namen na het zwemmen een aantal sterke fietsers het voortouw. Met mannen als Hannes Cool, Mario Appermans, Sam Ratajczak, Geert Janssens, Pieter Vanhee en uiteraard Bruno Clerbout werd het tempo serieus de hoogte in gejaagd. De loopproef moest dus voor uitsluitsel zorgen.

Bruno Clerbout nam meteen het voortouw. Enkel Geert Janssens kon aanvankelijk nog in zijn zog mee, maar moest na enkele kilometes zijn meerdere erkennen in Bruce. Uit de achtergrond kwan een fenomenaal sterk lopende Pieter Heemeryck die zich nog op het podium wist te lopen.

 Bekijk de foto’s in ons foto-album

pdf Download de uitslag (scratch)
pdf download de uitslag (per reeks)