Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Axel Zeebroek en Katrien Verstuyft pakken titels

Op het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon in Izegem heeft topfavoriete Katrien Verstuyft de verwachtingen meer dan ingevuld. Met een watertemperatuur van 22 graden was de wetsuit verboden en dat gaf bij de dames grote verschillen. Belgisch kampioene openwater zwemmen Frone Wouters kwam samen met Verstuyft en Jolien Lewyllie uit het water. Tijdens het fietsen behielden ze een constante voorsprong van 1’15 op Karolien Geerts en Joke Coysman. Coysman rukte in de afsluitende run nog op naar de tweede plaats, maar aan een ontketende Katrien Versuyft viel niets te doen. De Antwerpse pakte haar tweede nationale titel op twee weken tijd. Karolien Geerts behaalde brons. Bij de mannen zorgde Axel Zeebroek voor een verrassing van formaat.

De ex-olympiër, vorig jaar nog dertiende in Peking, zei eind vorig jaar de kwartafstand vaarwel om zich op de lange afstand te richten. Hij besloot in laatste instantie zich in te schrijven voor Izegem en startte zonder druk. "En net dat heeft me waarschijnlijk aan de titel geholpen. We hebben goed samengewerkt in het fietsen, al was het jammer dat een oververhitte Ludovic Dernier moest opgeven. In het lopen ben ik heel de tijd gefocust gebleven op Bart Aernouts en het beste van mezelf gegeven. Ik ben heel blij met mijn allereerste nationale titel", aldus Zeebroek.

Voor Axel verliep de wedstrijd perfect. Hij zat na het zwemmen voorin met Ludovic Dernier en Michael Rosu. Ook Willem Brems, Tom Vanderhoogerstraete, Bart Colpaert en Stijn Goris maakten deel uit van een kopgroep van zeven. Vanderhoogerstraete reed lek, Colpaert waaide weg en Dernier gaf door de hitte op. Daardoor bleven ze vooraan met vieren over. Een grote achtervolgende groep met daarin alle andere favorieten met onder andere Bart Aernouts, Kjell Verleysen en Simon De Cuyper leek lange tijd dichterbij te komen, maar in de laatste fietsronde was alle samenwerking zoek bij de achtervolgers.

In de afsluitende run naderde Bart Aernouts nog dicht tot Axel Zeebroek, maar hij kon de TRIGT-atleet niet meer bedreigen. Na vier zilveren medailles behaalde Axel zijn allereerste kampioenstitel bij de elites. Aernouts pakte zilver, Verleysen liep naar het brons. Stijn Goris moest vrede nemen met de vierde plaats, voor Simon De Cuyper en Michael Rosu.