Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voorbeschouwing MrT Gent (23/08/2009)
Nieuws

Voorbeschouwing MrT Gent (23/08/2009)

mrt.jpg

Op zondag 23 augustus is de grootste recreatieve sprinttriathlon van Vlaanderen opnieuw te gast in de grootste sportsite van Vlaanderen, en dit al voor de achtste keer. Voor het eerst werkt de organiserende Mr T Triathlonclub hiervoor samen met SPORTA, de federatie van recreatieve sportclubs. Voor het eerst is er ook een volledig gescheiden wedstrijd voor vrouwen en voor mannen, waardoor nog meer recreanten die dag hun sportiefste beentje kunnen voorzetten. Niet nieuw is de deelname van het VTM-soapteam. Net als vorig jaar duiken zij samen met de andere deelnemers enthousiast de Blaarmeersen in. Met hun aanwezigheid steunen het VTM-soapteam en Mr T Triathlonclub ook twee goede doelen: Habbekrats en To Walk Again.

SPORTA EN LADIES ONLY

De triathlonsport heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Niet in het minst omdat clubs zoals Mr T de drempel naar de sport enorm verlaagd hebben. De filosofie: ‘triathlon is niet louter een sport voor Ironmen, triathlon is voor iedereen’. Getuige daarvan de deelnemersaantallen van vorig jaar: meer dan 800 atleten, waaronder heel wat recreanten die voor het eerst aan een triathlon deelnamen.

Uiteraard ligt deze filosofie ook aan de basis van de samenwerking met Sporta, een organisatie die met projecten als ‘Ventouristen’ uitvoerig bewezen heeft sportieve drempels te kunnen verlagen.

Om deze filosofie ook dit jaar waar te maken, presenteren we volgend programma:

  • Mr T start met een Just-For-Fun Triathlon (250m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen) zonder tijdsregistratie of klassement. Zoals de naam het zegt, primeert hier de fun. Deelnemen kan vanaf 12 jaar.
  • Een primeur: daarna volgt voor het eerst een aparte Sprintwedstrijd enkel voor vrouwen (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen). Vermoedelijk zullen ongeveer 200 dames aan de start staan.
  • Nog later duiken de mannen de Blaarmeersen in voor hun Sprinter (zelfde afstanden). Het maximum van 450 deelnemers is al een tijdje bereikt.
  • In de vooravond sluiten we af met een teamwedstrijd voor bedrijven- en vriendenteams (zelfde afstanden, maar het eerste teamlid zwemt, de tweede fietst en de derde loopt).

Met dit programma hopen de organisatoren in de buurt te komen van 1000 deelnemers.

Natuurlijk vermelden we graag dat ook een aantal Belgische (sub)toppers present zijn, waardoor het ook aan de kop van de wedstrijd spannend belooft te worden. Zowel bij de vrouwen met Joke Coysman, Françoise Wellekens en Melanie Matthijs, als bij de mannen met Tom Vander Hoogerstraete, Kurt Vanhaverbeke en Philippe Malcolm, verschijnt de integrale top drie van vorig jaar opnieuw aan de start.

VTM-SOAPTEAM

Ook dit jaar verwelkomt Mr T nog meer schoon volk: Familie-acteurs Jef De Smedt, Johan De Paepe, Dirk Van de Merlen, Natasja Vranckx, Eric Goris en Kristien Perpete vormen samen twee VTM-teams. Patrick Vandersande zal deelnemen aan de individuele wedstrijd. Frans Maas zal hen opnieuw aanmoedigen aan de zijlijn. Met hun aanwezigheid steunen het VTM-soapteam en Mr T twee goede doelen, enerzijds vzw Habbekrats, een jongerenwerking die vanuit Gent stilaan uitwaaiert over Vlaanderen, en anderzijds To Walk Again, het project voor mindervalide sporters dat onlangs in Merelbeke een tweede centrum opende.

Meer info: www.habbekrats.be , www.sporta.be/towalkagain

PRAKTISCH

Het programma:
Just for Fun: 10u
Sprinter Dames: 11u30
Sprinter Heren: 14u00
Teamwedstrijd: 16u30

Meer info op www.triathlongent.be