Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers haalt het van Bart Aernouts
Nieuws

Tine Deckers haalt het van Bart Aernouts

tine_deckers_knokke.jpg bart_aernouts_knokke.jpg

De "battle of the sexes" leverde vorig jaar een mooie extra strijd op en dus kozen de organisatoren van de Zwintriatlon voor een zelfde concept. Of het meegeholpen heeft, of dat het deelnemersveld op zich gewoon supersterk was… wat ook de reden was, we kregen een schitterende sportieve strijd tussen Sluis en Knokke-Heist. Aan de zijkant werd er heel wat gepalaverd over de zware val van Rutger Beke en over het mooie afscheid van Koen Hoeyberghs en Luc van Lierde, maar eens de tenoren van de Zwintriatlon hun opwachting maakten op de Zeedijk aan het Casino in Knokke-Heist waren de blikken alleen nog gericht op Tine Deckers en Bart Aernouts.

Deckers, winnares van de Ironman van Nice, kwam met een voorsprong van ruim drie minuten op Sofie Goos de wisselzone binnen. Even werd het nog spannend in de laatste loopronde toen Tine Deckers in een houterige loopstijl voorbijkwam en zelfs even moest stoppen. Maar daarna herpakte ze zich en meer dan een minuut gaf ze niet meer toe op Sofie Goos. Die moest achter een bijzonder sterke Deckers vrede nemen met het zilver. Het brons was voor de dit seizoen heel regelmatige Joke Coysman. Tine was uiteraard zeer tevreden met haar derde seizoenszege en zorgde voor een mooi debuut in Knokke-Heist. Bovendien bleef ze de winnaar bij de mannen drie en een halve minuut voor, wat haar een mooie extra premie opleverde in de "battle of the sexes".

Bij de mannen was de strijd iets spannender. Na een sterk zwemnummer van Bart Colpaert en Stijn Goris rukten vier atleten op naar voor. Deze kopgroep bleef samen tot aan de wissel. Tom Vanderhoogerstraete liep als eerste het loopparcours op, met in zijn zog Luc en Frederik van Lierde en superfavoriet Bart Aernouts. Die pakte al heel snel de kop over en liep na één ronde 45 seconden uit op Frederik van Lierde. Die moest uiteindelijk genoegen nemen met brons, want een uitstekende Luc van Lierde had naar eigen zeggen drie kilometer nodig om op stoom te komen, maar dan sloeg de diesel aan en voortgestuuwd door een enthousiast publiek behaalde hij een mooie zilveren podiumplaats in zijn laatste optreden op Belgische bodem. Maar dat gebeurde wel op ruime achterstand van Bart Aernouts die in zijn eerste volledige triatlonseizoen al aan zijn zevende overwinning toe was. Tom Vanderhoogerstraete werd knap vierde en was eerste belofte, voor een sterk teruggekeerde Marc Geerts en Bert Jammaer.