Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bruce blikt vooruit op de IM 70.3 van Monaco
Nieuws

Bruce blikt vooruit op de IM 70.3 van Monaco

bruce.jpgBruno Clerbout staat zondag 6 september aan de start van de Formule 1 van het triathlon, de 70.3 Ironman van Monaco.

Het startschot van de zwemproef wordt om 7 uur ’s ochtends gegeven op strand van Larvotto. Na 1900 meter zwemmen in de Middelandse Zee krijgen de deelenemers 90 fietskilometers voorgeschoteld met daarin 1500 hoogtemeters. Ook het 21 kilometer lange loopparcours, dat het traject van de bekende Formule 1 race volgt, is erg selectief.

Voor de 1300 atleten, onder wie heel wat topatleten, wordt het dan ook een hete (letterlijk en figuurlijk) strijd.  Onder hen wordt Bruno Clerbout voorin verwacht, samen met tweede Belg Axel Zeebroeck .

Voor Clerbout kadert deze wedstrijd in zijn voorbereiding op de Ironman van Hawaii van 10 oktober.  Op 17 september reist hij af naar Kona. Aangezien het om zijn debuut gaat in Hawaii is trainen op het parcours en in dezelfde klimatologische omstandigheden als de race een must. Alvorens de laatste hand te leggen aan zijn voorbereiding hierop is er eerst dus nog Monaco, de ideale gelegenheid om de motor nog eens op volle toeren te laten draaien en een tussentijdse evaluatie te maken.