Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voorbeschouwing Kraftman Offroad Triathlon (13/09/09)
Uncategorized

Voorbeschouwing Kraftman Offroad Triathlon (13/09/09)

view_lanklaar.jpg

Op zondag 13 september vindt in Rotem (Dilsen-Stokkem) de Kraftman offroad triathlon plaats. Inschrijvingen lopen op. Reeds 130 deelnemers hebben zich aangemeld. Inschrijven is nog steeds mogelijk via www.xterra.be

De Korte afstand telt momenteel 50 deelnemers, Ook de Lange Afstand met bijna 80 starters waarmee we het record van vorig jaren evenaren.

Het nieuwe decor voor de 5e Kraftman Off Road Triatlon zijn de Vossenberg en de Schootshei, in Rotem (Dilsen-Stokkem) gelegen in het prachtige natuurgebied Bergerven. Ook dit jaar weer met vele vaste technische beklimmingen en afdalingen, al blijken deze laatste minder gevaarlijk als voorheen.

Vreemde vaststelling blijkt ook dit jaar het hoge aantal recreanten die deze wedstrijd uitkiezen om hun debuut te vieren op de triatlon.

Opmerkelijke deelname van Hein Huntjens, 71 jaar en vader van ex triatleet Luc Huntjens, die aan een comeback werkt! Luc werd 5e op de halve triatlon van Neerpelt! Dat beloofd!!

Aan de start een paar serieuze kleppers die gespecialiseerd zijn in offroad :Paul Embrechts, Yeray Luxem, Willam Bush en Tim van Daele. De Nederlandse Toppers zijn weer van de partij met Riikka Kelja, Erik Wolsing, Lars van den Eerden en Johan Nevel. Zelfs een 5 koppig Triatlon Team uit Marokko is op doorreis in Europa en zal komen kennis maken met de grillige heuvels van het Maasland!

Programma zondag 13 september.
Zondagmorgen 11:00 uur Korte Afstand; 500 m zwemmen, 2 x 8 km MTB en 10 km lopen
Namiddag om 13:00 uur is het de beurt aan de Die-Harders op de Lange Afstand: 1500 m zwemmen, 4 x 8 km MTB en 5 km lopen

Er zijn reeds verschillende verkenningstrainingen achter de rug. Iedere dinsdagavond zijn er atleten die het zekere voor het onzekere nemen en ingaan op het aanbod om dit uitzonderlijk parcours stap voor stap te verkennen. Zij die dit niet doen weten écht niet wat hun te wachten staat !

Laatste kans om te verkennen is op zaterdag 6 september as. op de Provinciale trainigsdag. Deze trainingsdag is toegankelijk voor iedereen. In groep en onder begeleiding; zwemmen, fietsen en lopen op het parcours van de Offroad Triatlon.

Het programma voor zaterdag ziet er als volgt uit :
– Samenkomst om 8:30 aan de ingang van Recreatiepark De Schootshei: plan
– Zwemmen: In open water van 8:30 tot 9:15 (1000 m)
– Fietsen op MTB vanaf 10:00 op parcours van de Offroad triatlon (2 ronden van 8 km)
– Lopen vanaf 11:30 (aansluitend na het fietsen) 5 km of 10 km
– Na het verfrissen gelegenheid tot napraten bij een bordje pasta en een glaasje wijn. (of salade met water)

Voor zij die van de andere kant van de wereld moeten komen is er de
mogelijkheid om te blijven kamperen op de site. Meer info: jpp@xterra.be