Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Belgische jeugd presteert sterk in Bled

Op de ETU-junior cup in het Sloveense Bled stond een ruime delegatie jonge Belgen aan de start. Thomas Jurgens zette een schitterende prestatie neer. Nauwelijks een week na zijn overwinning bij de jeugd A in de open Nederlandse jeugdkampioenschappen (waar maatje Peter Denteneer overigens tweede werd) speelde hij opnieuw een hoofdrol. Na een sterke zwemstart maakte Thomas deel uit van een kopgroep van vijftien. Het tempo werd hooggehouden door de Duitsers, door de band allemaal een stuk ouder dan Thomas, maar op het heuvelachtige parcours bleef hij goed zijn positie behouden. In de afsluitende run moest hij wel zijn meerdere erkennen in zijn oudere medevluchters maar hij sleepte een mooie elfde plaats uit de brand.

De zege ging naar de Sloveen  Vid Pucelj in 36’45. Thomas Jurgens deed er net iets meer dan een minuut langer over en finishte in 37’46. Daarmee was hij nog negen seconden sneller dan Peter Denteneer, die dertiende werd. Maarten de Bolster werd 26ste, Lukas de Jonghe 28st, Christophe De Keyser 30ste en Mathias Laureys 36ste. Ook de 47ste plaats van Wannes Swinnen was, op 86 deelnemers, meer dan behoorlijk.

Bij de dames kwamen twee Belgische atletes in actie. Charlotte Deldaele bevestigde opnieuw dat ze dit jaar veel progressie gemaakt heeft. Op 2’16 van de Duitse winnares Annika Vössing sleepte ze een mooie tiende plaats in de wacht. Elodie Lagae werd 28ste.