Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Barel en Van Lare winnen Senior Games
Uncategorized

Barel en Van Lare winnen Senior Games

senior.jpgHet Nederlandse Kamperland – alleen Nederlanders slagen erin om een dergelijke naam voor een dorp te verzinnen – stond de voorbije week in het teken van de eerste Europese editie van de Senior Games, de Olympische Spelen voor 50-plussers, zeg maar.
 
Zaterdag stond er de Olympische Triatlon op het programma, een event waarvoor 70 deelnemers uit verschillende Europese landen  en in leeftijd variërend van 50 tot 70+ naar Zeeland waren afgezakt.
 
De winst ging bij de heren naar de Nederlander Rob Barel. Bij de dames stak Terese van Lare, eveneens een Nederlandse, het goud op zak.

Veelwinnner Barel maakte van meet af aan zijn favorietenrol waar. Na 1500 meter zwemmen kwam hij met een voorsprong van meer dan 2 minuten uit het water. Die voorsprong bouwde hij tijdens het winderige fietsnummer verder uit. De triatleet uit Overberg kwam uiteindelijk in een eindtijd van 2:01:45 over de eindmeet.
 
Onze landgenoot Marc Verwimp uit Geel kwam na het fietsen als vijfde uit de wisselzone. De GETC-atleet rukte tijdens de afsluitende 10 kilometer gestaag op en finishte op een verdienstelijke derde plaats in een eindtijd van 2:11:32. Het zilver ging naar de Nederlander Rob van Zanten.
 
Heel even zag het er naar uit dat de Senior Games over de hele lijn een Barel-feestje zouden worden. Bij de dames kwam Barels echtgenote Cora Mulder na het zwemmen met een riante voorsprong van meer dan 3 minuten uit het water. Tijdens het fietsen zag ze haar voorsprong echter wegslinken en bij de start van het lopen had ze nog een handvol seconden voorsprong op een jagende Terese van Lare.
 
Van Lare ging als een trein over het loopparcours en stak het goud op zak in een tijd van 2:31:18. Mulder finishte als tweede. Het brons ging naar Roselinde Bakker, die meteen tekende voor een volledig Nederlands ereschavot.
 
BTT-triatlete Renilde Verryckt kwam als vierde over de eindmeet en zag zich met die prestatie verzekerd van een zilveren plak in haar age-group.
 
Ook de overige Belgen presteerden niet onaardig, want met 3 namen in de top-15 over all en 7 namen in de top-30 kan tevreden worden teruggeblikt op deze eerste Europese editie.
 
Dat er over twee jaar een vervolg komt, lijkt nu al vast te staan. We vingen namen als Groot-Brittannië of Ierland op als mogelijke kanshebbers voor de organisatie. Wanneer Topsport Vlaanderen dan andermaal zorgt voor omkadering en de VTDL opnieuw werk maakt van promotie rond het event naar de senioren binnen de Vlaamse triatlonclubs, dan is voor de 50-plussers in het triatlonwereldje nog een mooie toekomst weggelegd.
 
Als we één tip naar die toekomst toe mogen geven dan toch dit: indien de volledige delegatie dan net zoals de Nederlanders vandaag in eenzelfde wedstrijdpakje aan de start zou verschijnen, is het plaatje helemaal af.