Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Drie Belgische zeges in Tilburg

In Tilburg stonden zondag de Open Nederlandse kampioenschappen duatlon op het programma. De Belgen deden het uitstekend in de verschillende wedstrijdreeksen. De meest indrukwekkende prestatie kwam alweer van Pieter Rijnders, die de Nederlandse kleppers Armand van der Smissen en Wim Nieuwkerk naar plaatsen twee en drie verwees. Voor Armand was dat voldoende om zijn negende nationale duatlontitel te pakken. Pieter Rijnders liep in het begin samen met Wim Nieuwkerk, Armand van der Smissen, John Aalbers en atleet Wouter Kegge.

Alleen van der Smissen kon het hoge looptempo van Rijnders enigszins volgen en wisselde op 15" van onze landgenoot. Die zag een aantal Nederlanders het voortouw nemen tijdens het fietsen, maar hij zette orde op zaken in de afsluitende run en won met 12" voorsprong op van der Smissen. Hawaii-ganger Sietse De Laeter werd knap twaalfde, Eddy Buts 14de en Jochen Neyrinck 16de.

In de voorafgaande sprintwedstrijd was Wim de Cort absoluut de sterkste. Met een voorsprong van ruim 3’30 op Stefan de Laat werd hij overtuigend winnaar. Ook bij de juniores waren de Belgen te sterk voor de thuisatleten. Xander Denys verzilverde zijn goede vorm van Wetteren en haalde het in een spannende strijd van Kenneth Vandendriessche. Bij de meisjes Jeugd A behaalde Karen Neyrinck de tweede plaats.