Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kona Bike count: het verdict
Nieuws

Kona Bike count: het verdict

bikecount.jpgNaar goede gewoonte werden ook dit jaar de fietsen in de T1-wisselzone in Kona onder de loep genomen. Ironman Hawaiï is dan ook dé hoogmis voor de liefhebbers van lijstjes.

fietsen

Cervélo bleek dit jaar net als bij de drie vorige edities nog steeds het populairste fietsenmerk onder Ironman-atleten. Maar liefst 462 (tegenover 415 vorig jaar) deelnemers verschenen met een model van deze Canadese producent aan te start. Scott rukte van de derde plaats vorig jaar (103 exemplaren) naar de tweede plaats (109 exemplaren) op. Het rijtje werd afgesloten door Specialized met 93 fietsen. Trek en Kuota duikelden uit de top 3.

wielen

Ironman-atleten staan ook bekend om hun voorliefde voor dure wielen. Zipp blijft ook dit jaar met 1936 exemplaren ongeslagen. De top-3 wordt hier vervolledigd door HED, dat met 229 exemplaren de tweede plaats inneemt en Mavic dat met 165 exemplaren het rijtje afsluit. Xentis duikelde hier uit de top-3.

afmontage

Shimano blijft met 1360 exemplaren het populairste onderdelenmerk voor de afmontage van een tijdritter. Dat is een stuk minder dan vorig jaar. Een verlies dat op het conto van de  tweede in het rijtje kan worden geschreven. SRAM stootte vorig jaar met 144 exemplaren Campagnolo van zijn troon stoot en bevestigde dit jaar met 289 exemplaren. Campa moest zich tevreden stellen met slechts 107 fietsen die met één van hun groepen werd afgemonteerd.

Aerobars

Sinds Scott Tinely in 1985 als eerste een ligstuur gebruikte, zijn aerobars niet meer uit het triatlongebeuren weg te denken. Profile Design blijft ook dit jaar met 572 exemplaren ongeslagen. Vision by FSA pakt met 392 exemplaren de tweede plaats en Zipp sloot met 144 exemplaren  verrassend de top 3 af.

aero helmen

Elke atleet moet natuurlijk ook iets op de kop. Meteen de reden waarom ook helmen worden geteld.  288 atleten reden met Giro, Louis Garneau mocht 272 exemplaren op zijn conto schrijven en Rudy Project nam met 102 exemplaren de derde plaats.