Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Het BK winterduathlon belooft een spannend spektakel te worden

Op zondag 25 oktober wordt in de Lichtaartse bossen gestreden om de begeerde titel van Belgisch Kampioen Winter duatleet. Het belooft een spannende strijd te worden tussen een mengelmoes van gerenommeerde dua- en triatleten.

De verantwoordelijke federatie heeft het kampioenschap toegewezen aan het KTT (Kempisch Triatlon Team), dat in 2009 zijn 20 jarig jubileum viert.
Het kampioenschap wordt van start geschoten om 12 uur voor veteranen en dames en om 14hr30 voor de heren vanaf 18 jaar.

De toeschouwers worden in de watten gelegd. De inkom voor deze multidisciplinaire sport is zoals gebruikelijk gratis.
Een winterduathlon bestaat uit 3 onderdelen. Er wordt eerst gelopen over een afstand van 3 kilometer. Na een wissel wordt er 20 kilometer gefietst met een mountainbike en na de tweede wissel wordt de finale gelopen over een afstand van 3 kilometer.

De start zal gegeven worden ter hoogte van camping Floreal, midden in de natuur, getooid door herfstkleuren. De atleten lopen door de bossen om na 3 kilometer de wisselzone in te duiken. Na de nodige wissels springen de atleten op hun mountainbike.
Het onverharde fietsparcours is een uitgebalanceerd, maar tevens spectaculair geheel van lange zandstroken waar hoge snelheden kunnen behaald worden, single tracks waar de bochttechniek doorslaggevend zal zijn en mulle zandstroken van het cyclo-cross trainingsparcours van Bart Wellens en Erwin Vervecken waar techniek en kracht gecombineerd worden. De vele beklimmingen en spectaculaire afdalingen kunnen scherprechters zijn in de strijd om de overwinning.

Onder de reeds ingeschreven deelnemers vinden we ondermeer de toppers Rob Woestenborghs, Paul Embrechts en Johan Smolders zullen strijden voor de overwinning, Tim Van Hemel, Pieter Bracke, Rob Douwen en Tom Vervoort staan garant voor een spannende strijd voor de overige podiumplaatsen bij de senioren en William Busch en Filiep Parein bij de veteranen. Verder nog vele bekende en minder bekende atleten, waarbij ook vele recreanten die niet om de titel zullen strijden, maar wel op eigen tempo kunnen genieten van deze prachtige wedstrijd.

Inlichtingen en inschrijvingen kan u vinden op de website van de organiserende club (www.ktt.be ) of ter plaatse.

Starturen en afstanden

Opgepast: van Zaterdag op Zondag zal het winteruur ingaan!

12.00h – BK voor veteranen H40 + H50 + H60. Dames + dames veteranen + dames U23. = 3km lopen – 20km fietsen MTB – 3km lopen, wisselzone open 11.15h

14.30h- BK voor seniors + U23 (18-23jaar) = 3km lopen – 20km fietsen MTB – 3km Lopen, wisselzone open 13.45h

Junior én U-23 = geboren 1990 – 1986
Veteranen A = v.a. geboortejaar 1969
Veteranen B = v.a. geboortejaar 1959
Veteranen C = v.a. geboortejaar 1949.