Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lightweight eindelijk voor bandjes
Nieuws

Lightweight eindelijk voor bandjes

Nbikemotion-6.jpgadat ze vorig jaar met veel bombarie werden aangekondigd, maar nooit de toonzaal van de dealer haalden, zijn ze er nu eindelijk: de Lightweight wielen voor bandjes.

De Standard III C (de C in de naam verwijst naar clincher of band) ligt binnenkort bij de dealer en wisselt voor een adviesprijs van € 3500 van eigenaar. Stijfheid en rijeigenschappen zijn volgens de fabrikant identiek aan de tube-versie

De nieuwe clincher-versie nam op de Lightweight-stand tijdens Bikemotion een prominente plaats in.

Ander nieuws van de Duitse wielenfabrikant was te rapen in de presentatie van de Milram-editie, een wielenset waarin het loopvlak werd behandeld met een Duraflon-coating die de wielen extra laat glanzen, het velgopptervlak gladder maakt en het geheel beter tegen krassen en steenslag beschermt. Die Duraflon-coating wordt in de nabije toekomst zonder twijfel ook toegepast op de Ventoux en Obermayer-reeksen.

Opvallend aan de Milram-wielen waren de helder witte spaken en de witte behuizing van de naaf. Mooi, dat wel, maar wellicht toch niet iets voor iedere fiets.

Laatste nieuwsje was er in de vorm van de nieuwe cover voor het Lightweight-diskwiel (dat op de stand ontbrak). Die nieuwe cover maakt het wiel bij eenzelfde gewicht 20 keer stijver en is nog minder gevoelig voor steenslag. Waar dat aan lag, wilde niemand ons vertellen. Duraflon, iemand?