Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mensana nieuwe partner voor SMO-Team
Nieuws

Mensana nieuwe partner voor SMO-Team

Medisch verantwoord sporten binnen topsportbeleid

smo_mensana.jpg
Foto: Trailer Mensana (Megafoto)

Het SMO-Triatlon Team is fier de samenwerking met het sport- en testcentrum Mensana uit Sijsele aan te kondigen. Deze gespecialiseerde afdeling maakt een deel uit van het ziekenhuis AZ Alma. De entiteit Sport van "Mensana"" heeft als voornaamste doel het aanbieden van een sportevaluatiecentrum. Er wordt op een wetenschappelijk onderbouwde manier sportmedisch advies verleend aan iedereen die met sport te maken heeft. Dit impliceert dat zowel de sedentair, die sportactiviteiten wil starten, als de sportieve recreant, evenals de topsporter bij ons terecht kan.

Het spreekt voor zich dat alle diensten van de Meetjeslandse atleten steeds plaatsvinden in nauw overleg met de sportarts en teambegeleiding/coaches.

De komende jaren kan het Meetjeslandse team rekenen op medische ondersteuning met het mobiel sportevaluatie- en begeleidingscentrum om het medisch verantwoord sporten doeltreffend te implementeren in hun topsportbeleid.

Het voorbije weekend werd een screening georganiseerd voor de atleten van het topteam. De 10-tonner van Mensana stond op de parking van het Godshuis te St-Laureins, dit zorgt voor een uniek concept waarbij het mobiel testcentrum zelf naar de atleten komt. De volgende testen werden voorzien: biomechanische analyse, maximale krachttesten voor onderste- en bovenste ledematen voor blessurepreventie, lichaamssamenstelling, EKG in rust en individuele screening.

Dit rijdend labo, uniek voor Europa, is "de uitdaging" voor de toekomst. Door de aanwezigheid van een grote diversiteit aan hoogtechnologisch materiaal betekent dit een meerwaarde binnen de begeleiding van de Meetjeslandse atleten. De coördinators Christophe Maes en Tanja Latré .