Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Benny Coopmans wil nog 1 keer schitteren in de Hel
Uncategorized

Benny Coopmans wil nog 1 keer schitteren in de Hel

benny_coopmans.jpgToen hij in 2006 voor de vierde maal als derde op het podium stond, foeterde Benny dat het de laatste keer was dat hij de beproeving van de Hel had doorstaan. En zie, totaal onverwacht staat hij nu weer op de deelnemerslijst.

Vanwaar die plotse ommekeer, Benny?
"Toen ik in de voorbije zomer voor de tweede keer Belgisch Kampioen duathlon bij de veteranen werd, heb ik besloten om definitief te stoppen met de competitie. En waar kan ik mij een beter afscheid wensen dan in de wedstrijd die mij het nauwst aan het hart ligt?"

En wat is de ambitie?

"Eerst en vooral genieten. De natuurelementen trotseren en daarna de finish bereiken, het zal voor mij enorm emotioneel worden. Ik hoop dat ik een mooi afscheid mag beleven. Hoewel ik dit jaar heel wat minder trainde dan vroeger zie ik het toch wel zitten. Misschien trainde ik in het verleden te veel? Ach, we zien wel waar ik uitkom."

Benny heeft een grote bijdrage geleverd om van de Hel een mythe te maken, velen wensen hem daarom ook de zege toe, dat zou nog eens een afscheid zijn!
"Ja, ik denk dat er heel wat van mijn supporters mijn laatste wedstrijd willen meebeleven. Tel daarbij nog al die mensen die mij de voorbije edities in Kasterlee aan het werk zagen, als die ook allemaal nog eens beginnen roepen zal dat zeker een extra stimulans betekenen! Het wordt voor mij beslist een mooie dag, wat de uitslag ook moge zijn."