Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gelenaar Peter Vermeulen wil zijn progressie verder zetten.
Uncategorized

Gelenaar Peter Vermeulen wil zijn progressie verder zetten.

peter_vermeulen.jpgPeter Vermeulen is iemand die voorzichtig de duathlon- en triathlonwereld binnenstapte. Maar hij koos dan ook meteen voor het zware werk. Zo heeft hij al meerdere Ironmans op zijn palmares en in Kasterlee staat hij al voor de zesde keer aan de start. Opmerkelijk is de vooruitgang die hij in de loop der jaren kon boeken. Had hij de eerste jaren nog meer dan 10 uren nodig om de finish te halen, dan zit hij nu steevast rond de acht uren. Tussen de top zeg maar.

"In de eerste jaren dat ik me aan duursporten waagde was het steeds mijn bedoeling om rustig uit te doen. Je moet zulke wedstrijden dan ook niet onderschatten. Maar steeds ging het me beter en beter af. Door de ervaring die ik ondertussen heb opgedaan durf ik nu iets meer en dat resulteerde vorig jaar in een voor mij schitterende zesde plaats. Daarbovenop leverde die prestatie me de bronzen medaille van het Belgische Kampioenschap op, iets waar ik toch wel fier op ben."

Met een vijfde plaats in Reusel heeft Peter bewezen er klaar voor te zijn. Zit er dit jaar in Kasterlee weer een verbetering in?
"Alles hangt af van de omstandigheden natuurlijk. In 2007 lag het fietsparcours er hard bevroren bij en zette ik mijn snelste tijd neer. Dat was goed voor een 12de plaats. Vorig jaar had ik op een zwaarder parcours bijna 20 minuten meer nodig, toch kon ik opschuiven naar de 6de stek. De weersomstandigheden en de kwaliteit van het deelnemersveld zijn erg bepalend. Maar ik kijk alleen naar mezelf en het gevoel op training geeft me veel vertrouwen. Zowel het lopen als het fietsen gaan me momenteel prima af. Als ik dan die sfeer in Kasterlee proef krijg ik ter plaatse nog extra adrenaline door mijn lijf. Ik kijk er echt weer naar uit. Ik deed al enkele Ironmans maar die organisaties kunnen niet tippen aan die van Kasterlee. De Hel is voor mij telkens het sportieve hoogtepunt van het jaar!"