Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympiër Peter Croes vervoegt SMO-Team
Nieuws

Olympiër Peter Croes vervoegt SMO-Team

peter_croes_smo.jpg Voor het nieuwe seizoen kon teammanager Jan Savat een overeenkomst sluiten met de Belgische topatleet Peter Croes. De 25-jarige atleet, gespecialiseerd op de Olympische afstand, zal vanaf 2010 de kleuren van het SMO-Triatlon Team verdedigen. De atleet uit Beersel kwam in 2001 voor het eerst internationaal aan de oppervlakte door een knalprestatie. Croes werd derde op het EK voor junioren. Een jaar later pakte hij in het Hongaarse Györ de Europese titel bij de junioren. In 2003 in Queenstown, Nieuw-Zeeland, werd Peter vijfde op het WK voor junioren. De laatste jaren is Peter een vaste waarde binnen het internationale triatloncircuit en verdedigde hij de kleuren van de Belgische triatlonfederatie.

Zijn beste wereldbekerprestatie tot nu toe waren een vijfde plaats in Madrid in 2004,  een zesde plaats in Corner Brook (Canada) in 2006, een vijfe plaats in de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Nieuw-Zeeland. De atleet afkomstig van de Antwerpse Triatlon Club werd in 2009 knap 12e op het Europees Kampioenschap in Holten.

"Dankzij de steun van enkele nieuwe partners kan onze club de nieuwe sponsorperiode hoopvol tegemoet gaan. Peter heeft een overeenkomst getekend voor 3 jaar bij het SMO-Triatlon Team Meetjesland. Hij zal, in overleg met zijn persoonlijk begeleidingsteam van de VTDL, zijn managementbureau SMS en het bestuur van de club, enkele Belgische wedstrijden afwerken die perfect binnen zijn voorbereiding passen van de internationale kalender. Deze topwedstrijden blijven steeds primeren voor zijn persoonlijke internationale ranking met als hoofddoel de Olympische Spelen van Londen 2012." aldus Savat.

Prestaties:
Europees junioren Kampioen 2002 en 2003
Wereldkampioen junioren duatlon 2003
Belgisch Kampioen sprint 2006
Belgisch Kampioen Olympic Distance 2007
12e EK Holten 2009
Olympische selectie 2008 (27e plaats)