Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Paul Embrechts en Sophie De Groote in Herderen

Door hun triatlon in Herderen drie weken te vervroegen ten opzichte van de vorige twee edities, hadden Mario Appermans en zijn team de absolute seizoensopener te pakken. Met de weersomstandigheden van de laatste tijd hield dat klimatologisch een risico in, maar gelukkig verzachtte het prille winterzonnetje de gure wind die het fietsen en het lopen tot een uitdaging maakte. Paul Embrechts bleek uiteindelijk het best bestand tegen de wintertemperaturen, al maakte een vroeg in vorm verkerende Bart Schrooyen het hem flink lastig. Bij de dames vocht Sophie De Groote een verbeten duel uit met Ilse Geldhof. Die moest pas in de 5 km lopen het hoofd leggen.

Tijdens de ochtendlijke zwemproef in binnenbad ging Kristof Holsteens (specialist 200m vrije slag) een aantal goeie zwemmers vooraf, maar al in de eerste ronde zetten de triatleten orde op zaken, met Koen Deweerdt en de terugkerende Dirk Bullen (voor het eerst in drie jaar weer in actie) op kop. De twee hielden tijdens de 20 km fietsen op een zwaar parcours een groep van vier op tien seconden. Johan Smolders, Paul Embrechts, Hans Moonen en Bart Schrooyen leverden telkens hun deel van het kopwerk maar kregen het gat niet gedicht.

In de afsluitende loopproef moest Dirk Bullen al snel de achtervolgers laten gaan. Ook Koen Deweerdt werd na één ronde van de leidersplaats gestoten door Paul Embrechts, kort gevolgd door Bart Schrooyen. In een spannende eindstrijd was El Pablo nipt de snelste voor Bart Schrooyen, die al vroeg in vorm begint te komen richting Lanzarote. Koen Deweerdt werd knap derde en mag binnenkort met vertrouwen naar St-Croix trekken.

Bij de dames zette Sophie De Groote de beste zwemtijd neer. Ze had vijftien seconden voorsprong, maar die werden snel dichtgereden door wielrenster en ex-duatlete Ilse Geldhof. Tijdens de fietsproef bleven de beide dames in elkaars buurt en dus moest de laatste loopproef de beslissing brengen. Daarin startte Sophie De Groote het snelst en ze stond haar eerste plaats niet meer af. Geldhof werd knap tweede. Het brons was voor Bianca Bellekens.