Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Dubbele triatlon Johan Buysen een succes

JohanEen tijdje geleden werd gemeld dat Johan Buysen (BrTC) een dubbele triatlon ging doen juist voor hij op tram 4 zou stappen. Vandaag wordt hij 40 en het afgelopen weekend was het dus sporten geblazen.

Zaterdag dook hij om 05u30 in het zwembad van Kalmthout voor zijn 7,6km zwemmen. Na 2u45 mocht hij zijn wetsuit ruilen voor de fiets. Onder grote belangstelling van zijn BrTC clubgenoten stapte hij om 8u45 op voor 360km fietsen in en rond Nieuwmoer.  De weergoden hadden onze emails ontvangen, soms een klein zonnetje, dan weer veel wolken vergezelde hem op zijn tocht. Heel de dag waren er vele sportievelingen die Johan kwamen steunen en uit de wind zetten.

 

Na 300km kreeg hij het heel moeilijk maar met alle steun komt hij er toch door en in de vroege uurtjes, 01u15, had hij de lange rit volbracht.

Na een douche en een massage door vrouwtje Carine, gingen de loopschoenen aan voor de laatste zware proef, 84,4km lopen. Om 02u10 vertrekt hij samen met nog drie andere lopers en twee begeleidende fietsers, zij ruilden hun warme bed voor een koude run door de straten van Nieuwmoer. Naarmate de nacht vorderd komen er lopers bij en om 08u heeft zijn eerste marathon al achter de rug.

Het wordt al snel duidelijk dat hij vroeger zal aankomen dan gepland. Onder massale belangstelling loopt hij om 14u33 over de streep. Overladen met kransen en medailles spreekt hij emotioneel de massa toe. Hij draagt deze prestatie op aan zijn overleden vader.

Over enkele dagen na een welverdiende rust gaat hij binnenkort zijn volgende uitdaging aan. Samen met Carine en zoon Niels vertrekt hij in juni voorgoed naar Frankrijk om er een gezellig hotelletje uit te baten in Savines-le-Lac, Embrun.

Bovendien gaat hij op 15 augustus in Embrun dan de "Embrunman" voor de zesde maal meedoen. 't Is ne straffe gast!!!!!

Voor meer info: www.hotel-leschaumettes en www.embrunman.com