Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uplace Triathlon Team voorgesteld
Nieuws

Uplace Triathlon Team voorgesteld

bruce_sofie.jpg

Sofie "La" Goos en Bruno "Bruce" Clerbout. We hoeven ze eigenlijk niet meer aan jullie voor te stellen. 2 atleten met een behoorlijk mooi gevuld palmares. Vanaf dit jaar zullen ze samen varen onder de vlag van het UPlace Triathlon Team

Een 3 tal jaar geleden kreeg Bruno Clerbout een geschenk uit de hemel gevallen. Bart Verhaeghe, de man achter het vastgoed bedrijf Uplace, is al jaren bezeten door sport. Hij raakte met Bruce aan de praat en raakte enorm gefascineerd door de triathlon sport. Maar hij was vooral onder de indruk over de onderwaardering van topsporters in de triathlon sport. Hij bood Bruno daarom de mogelijkheid om zijn loopbaan als leraar even aan de kant te schuiven en onder loondiens van Uplace fulltime voor zijn sport te kunnen gaan leven. Het resultaat mocht er vorig jaar dan ook wezen. Bruce pakte in de Ironman van Hawaii 2009 een verdienstelijke 24e plaats overall weg.

Dit jaar wil Uplace naast Bruno, ook de kans geven aan Sofie Goos, om op die manier ook haar job als leraar even aan de kant te zetten en zich verder te ontplooien in de triathlon sport. Het Uplace triathlon team is dus geboren en werd 2 weken geleden aan de buitenwereld voorgesteld.

De bedoeling is om dit jaar  Bruno en Sofie hun sport op en top professioneel te laten beoefenen, vertelt de team coach Ben De Wolf ons. Ze hoeven zich enkel te concentreren op hun sport, en wij doen de rest. Stages regelen, inschrijven voor wedstrijden, paperassenwerk, medische begeleiding, communicatie met de pers. Allemaal dingen die nodig zijn, maar die we van de atleten hun schouders afhalen. We gaan ook stages plannen, inspanningstesten organiseren. Kortom, die 2 atleten hoeven zich maar over 1 ding te bekommeren : hun sport.

Het Uplace team is geen club. Dus Sofie blijft clublid bij Atriac en Bruno blijft bij het ITM. De atleten behouden ook hun persoonlijke trainers, Bart Decru voor Sofie en Ben Braem voor Bruno.

Vandaag bestaat dit team uit 2 atleten, de komende jaren gaat dat zeker uitbreiden, en zullen meerdere atleten zich op die manier kunnen ontplooien.

Bekijk zeker eens de website www.uplacetriathlon.eu en volg Sofie en Bruno op Twitter : twitter.com/sofiegoos en twitter.com/brunoclerbout

bruno-studio.jpg sofie-studio.jpg