Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonclub Midlon Middelkerke.
Nieuws

Triatlonclub Midlon Middelkerke.

Triatlonclub MIDLON is sedert jaar en dag een vaste waarde in het sportieve gebeuren van de kustgemeente Middelkerke.  Reeds sedert de opstart van de club in 1986, door Peter De Wulf en Nico Ingelbrecht, vinden tal van diverse sportmannen en –vrouwen hun weg naar MIDLON.  Medeoprichter Nico Ingelbrecht is immers nog steeds actief lid van onze club, bijna 25 jaar triatlon ervaring dus.  Momenteel telt de club 40 triatleten waaronder twee dames en twee succesvolle jongeren.

Midlon is een club waar iedereen welkom is, recreant of wedstrijdbeest.  Het gaat er bij ons altijd sportief en goedlachs aan toe.

midlontriatlonracingclub.jpg

Sedert 3 jaar kent de triatlonsport terug een heropleving.  Waar het vroeger de betere zwemmers waren die de overstap naar de triatlonsport maakten zijn het nu vooral 30-ers die zich komen aansluiten om hun sportieve grenzen te verkennen.  Wat bijzonder opvalt aan de nieuwe triatleet is, dat hij zeer gericht en doelbewust bezig is met zijn sport.  Elke training heeft dan ook een doel.  Er wordt  heel veel aandacht besteed aan de techniek in het zwemmen en het lopen.  Maar ook de intensiteit en recuperatie tijdens de drie sporten zijn van cruciaal belang bij een triatleet, want wie te veel traint kan wel eens de man met de hamer tegenkomen.  Veel van onze leden gaan dan ook meermaals per jaar naar een gespecialiseerd sportlabo om een inspanningstest af te nemen.  Met de resultaten van de test wordt er dan een persoonlijk trainingsschema gemaakt, al naargelang de atleet aan volle- halve of kwarttriatlons wenst deel te nemen.  Men moet er mee rekening houden dat atleten die wensen deel te nemen aan een volledige triatlon toch gemiddeld zo’n 12 a 15 uur per week met hun sport bezig zijn.  Er zijn zelfs weken waarin er 20 uur wordt getraind.

Mede dankzij onze twee gemotiveerde trainers, Amaury Casteleyn & Jan De Cock hebben al heel wat atleten progressie gemaakt op het vlak van hoe men moet trainen.

Vorig jaar namen 7 van onze leden deel aan de volledige triatlon in het Zwitserse Zürich, en met succes, want alle 7 haalden ze de eindmeet.  Voor velen was het de eerste maal dat ze de volledige afstand aflegden: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en dan nog de volledige marathon over 42,1 km.

Ook in Neerpelt en in het Nederlandse Almere deden atleten van onze club mee aan de volledige afstand.

Vorig jaar werden door onze leden in totaal 10 volle-, 13 halve- en meer als 60 kwart triatlons afgelegd.

Na de vuurdoop van vorig jaar zijn er enkele atleten van Midlon die het er dit jaar op wagen om een ticket te bemachtigen voor de wereldvermaarde ironman-triatlon op het eiland Hawaï.  Om dit spektakel mee te maken moet men zich eerst kwalificeren in een officiële ironman-serie wedstrijd.  Om dit ticket te bemachtigen zullen er 8 atleten van Midlon aan één van volgende Ironman’s deelnemen : Nice, Frankfurt, Zürich en het Duitse Regensburg (Alain Cools, Miguel Braet, Glenn Devos, Jan Decock, Wim Fierens, Tom Hauweele, Romeo Glorie en Michaël Dumont ).  Wie weet zal er in oktober iemand op Hawaï de kleuren van Midlon voor het eerst verdedigen!

Op de middellange afstand (2,5 Km zwemmen, 90 Km fietsen, 20 km lopen) wil Midlon de Nederlanders het vuur aan de schenen leggen, door met 12 van zijn sterkhouders te starten in het Open Nederlands Kampioenschap 1/2 Triathlon, op 30 Mei 2010.

Ondertussen werd het nieuwe triatlonseizoen dit jaar alvast goed ingezet door onze atleten.  Gistelnaar Glenn De Vos werd 4de in de triatlon van Abu-Dhabi op 13 maart ll en dit op 300 deelnemers, alsook Wim Fierens haalde met een 19e plaats een mooie einduitslag.  Naar verluid was de temperatuur van 35° C voor de arabieren nog op z’n winters, petje af mogen we wel stellen om zo’n prestatie te leveren in die weersomstandigheden.

Op de opener in eigen land mocht onze trainer-atleet Jan De Cock op het hoogste schavotje staan bij de veteranen in de velopzwem van De Haan.  Diezelfde Jan De Cock steekt zijn ambities voor dit jaar niet onder stoelen of banken.  Hij ambieert op zowel het BK 1/4, als op het WK 1/4 voor militairen te Estland een podiumplaats.  Het is dan ook duidelijk dat we dit jaar nog triatleten van Midlon op het podium zullen zien. Met een paar zeer mooie triatlons in de provincie West-Vlaanderen, zoals: Knokke, Brugge, Izegem en Ieper zullen de Midlon triatleten er alles aan doen om in de kijker te zwemmen, te fietsen en te lopen. 

In 2010 vaardigt Midlon 2 van zijn jeugdtalenten af op de JeugdCups, nl. Tijn Decock (zoon van), die zijn 1e volledige JeugdCupcircuit zal afwerken, en nieuwkomer Jochen Depoorter.  Jochen komt uit de zwemsport.

Uiteraard kunnen we deze prachtige sport niet beoefenen zonder financiële en materiële steun.  Met de inzet van enkele bestuursleden hebben we een paar firma’s kunnen overtuigen om in onze club te investeren.  Zo zijn de firma’s “Soiltech” uit Oostende en brasserie “Chalet des Bains” uit Koksijde één van onze hoofdsponsors.  Voor het materiaal zorgen dan weer de firma’s Fast Forward Wheels (waar ook Quick-Step mee rijdt), Powerbar voedingssuplementen en Oval-Concepts!  Mede dankzij hun financiële materiële inbreng kunnen we de leden voorzien in kledij en materiaal. 

Triatlonclub MIDLON praktisch:

Lokaal:  Duinenbad, Marktplein 1, 8430 Middelkerke

Website:  www.midlon.be

Voorzitter:  Chantal Vanderghote, Essex Scottishlaan 26 B4 8434 Westende.  0478 51 50 41 en chantal.vanderghote@pandora.be

Secretariaat:  Diederik Vandaele, Gerststraat 11 8434 Westende 0494 244 984 en diederik.vandaele@telenet.be

Trainers:  Amaury Casteleyn en Jan De Cock

Zwemtrainingen:  dinsdag van 20.45u – 22.00u en op zaterdag van 08.00u – 09.00u.

Fiets- en looptrainingen worden in samenspraak met de leden georganiseerd.