Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs 8e in zijn Xterra  comeback in Portugal
Nieuws

Jim Thijs 8e in zijn Xterra comeback in Portugal

xterra_portugal.jpg

Jim Thijs (29 j) wist niet goed wat hij moest verwachten van zijn eerste internationale wedstrijd in anderhalf jaar. Afgaande op zijn vormpeil hoopte hij op een plaatsje bij de eerste vijftien in Figuera Da Foz, een Portugese kustgemeente halfweg tussen Porto en Lissabon.

Na het zwemmen in ijskoud water (amper 14°!) kon Thijs zijn ambities al bijschaven. Ergens rond de tiende plaats kwam hij uit de Atlantische oceaan en dat was verrassend goed. Tijdens het fietsen voelde Thijs zich sterk genoeg om, zonder zichzelf op te blazen, een paar plaatsjes op te schuiven: “Vooral tijdens de technische afdalingen en tussen de rotsen kon ik me uitleven. Voor ik het wist, reed ik als zesde richting wisselzone.”

Toen hij begon te lopen, voelde de Huldenbergenaar voor het eerst dat zijn conditie nog niet op hetzelfde niveau staat als in 2008: “Geloof me: als je onder een brandende zon op één van de breedste stranden van Europa loopt met je voeten die telkens helemaal wegzakken in het mulle zand, dan weet je snel hoe het met je conditie gesteld is.” De terugval viel mee, hij verloor maar twee plaatsjes en eindigde moe maar voldaan als achtste.

“Onverhoopt in de top-tien bij mijn comeback, dat belooft voor de rest van het seizoen”, blikt Thijs terug. “Ik ben in elk geval heel tevreden en kijk alvast uit naar mijn volgende internationale Xterra.” Dat is die van Italië en die vindt op 30 mei plaats op het eiland Sardinië.

Uitslag:
1) Francky Batellier
2) Bruno Pays
3) Nico Lebrun

8) Jim Thijs

Ook het vermelden waard: een pluim voor Antwerpenaren Yeray Luxem die vierde werd en Wouter Beckers die eerste werd in de age group 25-29 jaar. Proficiat aan allebei.