Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jochen Neyrinck pakt uit in Horst aan de Maas
Nieuws

Jochen Neyrinck pakt uit in Horst aan de Maas

neyrinck.jpgNa winst in de Powerman Alabama en de non-drafting duatlon van Wevelgem was Joerie Vansteelant de topfavoriet voor de overwinning in het Europees kampioenschap Powerman in Horst aan de Maas. Een lekke band besliste er anders over. Joerie ging samen met de Fransman Anthony Leduey aan de leiding, maar nog in de eerste ronde fietsen reed hij vooraan lek en was het einde oefening voor de Torhoutenaar. Gelukkig zette Jochen Neyrinck een dijk van een wedstrijd neer om de Belgische eer hoog te houden. Met een uitstekende vierde plaats verbaasde hij vriend en vijand. Door de lekke band van Joerie kreeg Leduey de overwinning op een presenteerblaadje. Bij de dames was Camilla Lindholm de snelste.

De dag begon uitstekend voor de Belgen van ETZ. Joerie Vansteelant ging samen met Leduey vanaf de start in de aanval en in een achtervolgend groepje van zeven atleten bleef Jochen Neyrinck mooi aansluiten. Pas in de laatste van zes looprondes (goed voor 15 km over de eerste run) liet Neyrinck het tempo even varen en mochten de achtervolgers onder impuls van Aksel Nielsen verder van hem weglopen.

In de eerste van drie fietsronden dichtte Jochen Neyrinck al snel het gat met de mannen voor hem, samen met Wim Nieuwkerk. Tijdens de 60 km lange fietsproef kreeg Leduey vooraa na het wegvallen van Vansteelant een vrijgeleide, want met een voorsprong van bijna drie minuten kon hij in de laatste 7,5 km lopen vlot de maat nemen van de concurrentie. Vansteelant was zwaar ontgoocheld na zijn opgave. "Ik had een tube liggen en voelde hem langzaam leeglopen. Op een WK ben ik altijd beter voorbereid op lekrijden, maar nu was van herstellen of vervangen helaas geen sprake. Ik voelde me nochtans goed vandaag en ik had de benen om Leduey te kloppen. Dus zal ik revanche moeten nemen in Torhout, tijdens de Memorial Benny Vansteelant", aldus Joerie. Vooral voor het Benelux non-drafting duatlon circuit doet Joerie een slechte zaak, want in Horst waren dubbele punten te verdienen.

Voor Jochen Neyrinck vreesden we een beetje dat de laatste 20 km fietsen misschien iets te veel van het goede zouden zijn, ook gezien de krampen vorige week in Wevelgem. Groot was de verrassing toen de ETZ-atleet samen met Matt Moorhouse en ervaren rot Aksel Nielsen mee begon te strijden voor de podiumplaatsen. Even leek het alsof Jochen richting brons kon lopen, maar de Brit Moorhouse zette nog een tandje bij en pakte het brons achter de ongenaakbare Aksel Nielsen, die tweede werd. Neyrinck kwam met gebalde vuisten over de streep, dolblij als jongste finisher van de top-tien in de Powerman Nederland. Timothy Van Houtem werd veertiende en zijn clubgenoot Jan Meysmans pakte de twintigste plaats. Nico Huyberechts gaf met pech op tijdens het fietsen.

Bij de dames waren er geen Belgische deelneemsters, maar het waren vooral de twee thuisatletes die voor het spektakel zorgden. De runner-up van vorig jaar, de Zweedse Camilla Lindholm, was ongenaakbaar, maar achter haar legden Heleen bij de Vaate en vooral de nieuwe Nederlandse kampioene Maud Golsteyn het vuur aan de schenen van meervoudig wereldkampioene Ulrike Schwalbe. De Duitse kon pas in de laatste loopronde orde op zaken zetten en pakte een felbevochtte zilveren plak. Het brons was voor Golsteyn, voor bij de Vaate.