Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tri4Kids-ploeg klaar voor Geel
Nieuws

Tri4Kids-ploeg klaar voor Geel

t4kkl.jpgNadat Moeskroen vorige week de nationale spits afbeet, is het zondag tijd voor de eerste Vlaamse triatlon in open water. De kwarttriatlon van Geel is ondertussen een klassieker en deze mocht dan ook niet ontbreken op het programma van de atleten van Tri4Kids. Een paar weken geleden stelden we jullie hier Tri4kids voor. Zeven journalisten van de VRT en tenniscommentator Sabine Appelmans bereiden zich voor op de volledige triatlon van Barcelona op 3 oktober. Ze doen dit om geld in te zamelen voor twee kinderdagverblijven die werken met autistische en mentaal en fysiek gehandicapte kinderen. Geel wordt hun eerste wedstrijd en dus zullen de zenuwen gespannen staan. De ploeg beloofde ons rond elke wedstrijd voor een verslagje te zorgen en Dirk Gerlo bijt de spits af.

t4k.jpg"De voorbije weken zijn de trainingen redelijk voorspoedig verlopen. Nu ja, wat heet voorspoedig. Zo sukkelt ouderdomsdeken Kris Meertens met een lichte liesblessure, Bart Schols zit met een weerspannige achillespees en Chris van den Abeele zit met een communicant. Om maar te zeggen dat de eerste wedstrijd op 9 mei in Geel geen volledige ploeg aan de start zal krijgen. Maar meter Sabine Appelmans, Rob Heirbaut, Bob Dejongh, Stefan Vanaudenhove en ikzelf zijn van de partij," vertelt Dirk Gerlo. "Ook het Tri4kids promoteam zal in Geel aanwezig zijn om steunkaarten te verkopen. Tri4kids zal de komende maanden in België aan de start komen in Geel, Brugge, Antwerpen, Wuustwezel en Knokke. Komende maandag zit er overigens een reportage over de start in Geel in De Rode Loper." aldus Dirk.
 
Kom de Tri4kids atleten zelf aanmoedigen in Geel. Om 14u45 gaat Sabine Appelmans bij de dames van start. Een uur later duiken de mannen het water in. Alle informatie over de wedstrijd in Geel vind je op www.triatlongeel.be . En meer info over het project vind je op www.tri4kids.be