Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goris en Goos op herhaling in Geel
Nieuws

Goris en Goos op herhaling in Geel

***Uitslagen toegevoegd onderaan het artikel***

geel-heren.jpg geel-dames.jpg
 foto’s Guy Wuilmus (www.guymus.be )

Met Stijn Goris en Sofie Goos kreeg de triatlon van Geel dezelfde winnaars als vorig jaar. En beiden deden het op ongeveer dezelfde manier. Door de koude watertemperatuur (13,7°) werd het zwemmen ingekort tot 1.000 meter, waardoor de voorsprong van Katrien Verstuyft op Sofie Goos beperkt bleef tot veertig seconden. De andere hoofdrolspeelster Sophie De Groote kwam 1’20 achter Verstuyft aan wal. Tijdens het fietsen nam Sofie Goos al snel de maat van Verstuyft en in het lopen bouwde ze haar voorsprong verder uit. Belgisch kampioene Verstuyft werd in de slotronde nog naar de derde plaats verwezen door een zeer sterke Sophie De Groote. Ook bij de mannen bleef het tot in de slotronde spannend met de strijd tussen Willem Brems en Stijn Goris.

De jonge Willem Brems pakte voor zijn Kempische supporters uit met een indrukwekkend nummer. Hij kwam na 12’10 als eerste uit het water, voor Bart Colpaert. Stijn Goris volgde op 22 seconden, in de tang bij Peter Croes en Tom Vanderhoogerstraete, de SMO-ploegmaats van Brems. Toen het tempo in de achtervolging stokte, profiteerde Peter Croes ervan om het gat naar Brems dicht te fietsen. Hij nam zijn ploegmaat op sleeptouw en bouwde samen met Brems een mooie voorsprong uit op Stijn Goris, die alleen in achtervolging ging. Achter hen kwamen Bruno Clerbout en Marc Geerts nog sterk opzetten.

Croes heeft nog steeds last van een stressfractuur en besloot niet te lopen in Geel. En dus lag de weg open voor een thuiszege op Kempische bodem voor Willem Brems. Maar voor de atleet uit Herselt duurde de wedstrijd twee kilometer te lang. "Ik vrees dat ik mezelf toch een beetje opgeblazen heb in de laatste ronde van het fietsen. Het tempo van Peter lag verschroeiend hoog en ik heb me dubbel moeten plooien om hem in het vizier te houden", legde Willem uit. "Het lopen startte goed, maar in de laatste twee kilometers voelde ik mijn energie wegvloeien." 

En zo kon halfweg de laatste ronde de ervaren Stijn Goris de leiding overnemen. Hij won voor het tweede jaar op rij in Geel en was daarmee bijzonder blij. "Ik ben vooral tevreden dat ik het tactische plan van de SMO-ploeg heb kunnen ontwrichten. Voor ons atleten is het leuk dat er weer wat spankracht is tussen verschillende ploegen en dat er opnieuw plannetjes worden gemaakt. Maar ik voelde me goed vandaag, al was het dit keer pas echt in de laatste meters dat ik ben beginnen genieten. Ik ben echt diep moeten gaan. Met deze conditie wil ik me de komende tijd bewijzen om mijn kwalificatie voor het EK te pakken en daarna nog een paar internationale wedstrijden te doen. Oh ja, ik doe zeker al aan één Belgische wedstrijd mee: in Sint-Laureins, om het die SMO-mannen nog eens lastig te maken", besloot een lachende Stijn Goris.

Voor de derde plaats lag Tom Vanderhoogerstraete lang in een gunstige positie, maar in de laatste ronde lopen greep een bijzonder goed ogende Marc Geerts nog de bronzen medaille. Op de vijfde plaats kregen we een sterke Bruno Clerbout.

Diens ploeggenote bij Uplace, Sofie Goos, was dan al een tijdje binnen. Ook zij was tevreden met haar overwinning. "Ik zag de wedstrijd meer als voorbereiding naar mijn volgende lange afstand," vertelde La Goos, "maar met de kleine achterstand na het zwemmen, lag ik al snel in eerste positie en dan ben ik stevig doorgegaan. Op dit moment loopt het super en ik kijk met vertrouwen uit naar Brugge en Brasschaat, mijn volgende Belgische wedstrijden. Maar het hoofddoel van het jaar is zonder twijfel Antwerpen," aldus Sofie.

Uitslag 1/8Triatlon 

  1. Deelnemers Alfabetisch Numeriek  G-Triatlon alfabetisch   G-Triatlon Numeriek
  2. Uitslag Algemeen  G-Triatlon   PSV Bonn
  3. Uitslag Per Reeks    PSV Bonn
  4. Uitslag per categorie  G-Triatlon  PSV Bonn
  5. Podia   PSV Bonn

 Uitslag 1/4Triatlon

  1. Deelnemers  Alfabetisch Numeriek  Trio’s
  2. Uitslag Algemeen
  3. Uitslag Per Reeks
  4. Uitslag per categorie
  5. Podia