Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
28e Triathlon Vlaanderen Brasschaat in nieuw kleedje
Nieuws

28e Triathlon Vlaanderen Brasschaat in nieuw kleedje

logo_epc_2010_web.png

De 28ste editie van de jaarlijkse triatlon georganiseerd door de VZW “Sociëteit Triathlon Brasschaat” ziet er gans anders uit dan voorheen! De organisatie is er klaar voor!

Niet 1, maar liefst 4 wedstrijden op 1 dag, met als dubbel hoogtepunt een “ITU PREMIUM EUROPEAN CUP” afzonderlijk voor dames en voor heren, waarbij zowel onze Belgische geselecteerden als Europese toppers aanwezig zullen zijn. Deze atleten bereiden zich via deze 5 Europese top-wedstrijden voor op hun selectie en deelname aan de Olympische spelen van Londen 2012. 

De finale deelnemerslijst wordt pas begin juni vastgelegd door de Internationale Triatlon Unie ( ITU): zij maakt een selectie uit de kandidaten  ” elite atleten” die worden voorgedragen door de nationale triatlon federaties.

Deze organisatie in Brasschaat is voorlopig een unicum in België, en plaatst zich hiermee tussen Europese steden als Pontevedra (Spanje), Almere (Nederland), Alanya (Turkije) en Eilat (Israel).

Start ITU Premium European Cup voor dames om 10u30  aan de E-10 plas in Schoten. Fietsen (6 ronden) en lopen (4 ronden) in het centrum van Brasschaat, aankomst om 12u30 op de Bredabaan aan het Gemeentehuis van Brasschaat.

Op de voorlopige inschrijvingslijst bij de Dames zijn reeds 12 landen vertegenwoordigd: Zwitserland (6), België (6), Frankrijk (4), Polen (3), Nederland (4) en verder nog: Duitsland, Rusland, Finland, Australië, Tsjechië, Ierland en Oostenrijk. O.a. de Europese kampioene 2009: de Zwitserse Nicola Spirig en de Winnares van de ITU World Cup in Seoul: Daniela Ryf hebben hun kandidatuur bevestigd. Ook op de lijst, huidig nr.1 op de Europese ranking, de Tsjechische Radka Vodickova.

Start ITU Premium European Cup voor heren om 13u00 aan de E-10 plas in Schoten. Fietsen  en lopen dezelfde afstand ook in het centrum van Brasschaat met aankomst om 14u50.

Bij de Heren overschrijdt het aantal voorinschrijvingen nu reeds het maximum aantal deelnemers dat ITU toelaat aan een wedstrijd van dit niveau. We hebben deelnemers uit 18 landen: o.a. Frankrijk (20), Zwitserland (17), België (18), Nederland (12), Duitsland (7),  Zuid Afrika(4) Rusland (5), Polen (5) en verder nog uit Zweden, Italië, Australië, Zimbabwe, Luxemburg, Servië, Finland, Ierland, Tsjechië, USA en Brazilië.

Om 9 uur start er reeds een 1/8e triatlon voor onze aankomende en veelbelovende jeugd, aangevuld door recreanten waarvan heel wat deelnemers uit Brasschaat en omliggende gemeenten. We verwachten 200 deelnemers. Alles ook in het centrum van Brasschaat met aankomst vanaf 10u05.

Om 14u45 (dames) en 15u00 (heren) start er tenslotte nog een 3*** open 1/4e triatlon voor aangesloten triatleten, alsook voor recreanten. Hier verwachten we 300 deelnemers. Aankomst vanaf 16u55.

Kijk bij “Welkom” en “Nieuws” voor up to date info alsook voor deelnemerslijsten op de website: www.triathlonbrasschaat.be .(de definitieve lijst van elite wordt pas over een 2-tal weken opgesteld op basis van de toekenning van de startplaatsen door ITU)