Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Croes en Verstuyft in de World Cup Serie te Madrid.
Uncategorized

Croes en Verstuyft in de World Cup Serie te Madrid.

Na wat mechanische problemen met zijn fiets, stond Olympiër Peter Croes afgelopen zondag 6 juni dan toch aan de start van de World Cup Serie in Madrid. Een gebroken framepad door de verplaatsing naar de Spaanse hoofdstad zorgde voor de start van de wedstrijd voor heel wat extra stress. Gelukkig is de enige Belgische man in de ‘Dextro Energy Triathlon ITU World Championship Series‘ dan toch van start kunnen gaan.

Na het zwemonderdeel pakten 8 atleten met oa. de broers Brownlee, lokale favoriet Gomez, en de Russen Polyansky en Brukhanov de leiding. Deze pakte een korte voorsprong op de achtervolgende groep. In de achtervolgende groep fietste ‘Croescontrol’ in de voorste gelederen en zo werd onder zijn impuls alles gehergroepeerd in de derde ronde. Ook later in het fietsonderdeel forceerde de SMO-atleet een ontsnapping om zo 1’30” voorsprong te pakken voor het looponderdeel met daarin de favorieten Brownlee, Gomez en Atkinson.

De voorbije weken werden de looptrainingen terug rustig opgebouwd en werd aangepast schoeisel voorzien om zijn blessure onder controle te  houden. Na een snelle tweede wissel wou de Belg even testen in het looponderdeel om nadien geen onnodige risico’s te nemen en uit de wedstrijd te stappen. Deze strategie was vooraf afgesproken met de trainersstaff op advies van de sportarts.

Een goede mentale opsteker om zo gefocust te blijven voor de volgende wedstrijden en verdere doelen van het seizoen. De wedstrijd werd gewonnen door een, uit blessure terugkerende, super Brownlee voor Atkinson en Riederer.

Atriac-atlete Katrien Verstuyft werd 41e in haar eerste wedstrijd op dit niveau. Ze was de laagst gerangschikte op de startlijst maar hield heel wat toppers achter haar.

peter_croes_madrid.jpg

foto Guillermo Goméz.