Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen actief in Europabeker Pontevedra
Uncategorized

Belgen actief in Europabeker Pontevedra

“Simon De Cuyper beste Belg in Spanje”.
pontevedra_etu.pngZaterdag 12 juni waren ATRIAC-atleten Marc Geerts, Lander Dircken en Katrien Verstuyft ,SMO-atleten Simon De Cuyper en Willem Brems samen met LTTL-atleet Stijn Goris geselecteerd voor de  ETU Premium Cup in het Spaanse Pontevedra.
Een 60-tal internationale atleten stonden op de startlijst. Deze wedstrijd telde voor de Belgische Triatlon Federatie eveneens als selectiewedstrijd voor het EK in het Ierse Athlone op 4 juli.
De thuisatleet Gomez kwam met 45" voorsprong op de rest uit het water. De Kempenaar Brems kwam 3e uit het water. Stijn Goris kwam de wissel in, toen Willem Brems hem uitging. 
Simon De Cuyper volgde iets verder en zat samen bij Marc Geerts en Lander Dircken in een achtervolgend groepje.
Gomez fietste solo een voorsprong bij elkaar die hij niet meer zou afgeven.  Achter Gomez werd er een peloton gevormd met de Belgen Goris, Dernier en Brems.
Bij het ingaan van de tweede wisselzone had de groep met Brems  45" voorsprong op het groepje met Simon, Marc en Lander de wissel ingekomen. 
Simon De Cuyper vond direct zijn goede loopbenen en kon nog heel sterk terugkomen. De Leuvense SMO-atleet eindigde als eerste Belg op een 16e plaats met een looptijd van 30’49”.
Hiermee bewijst De Cuyper internationaal mee te kunnen strijden met de besten en pakt zo extra punten voor zijn internationale ranking.
Willem Brems legde een degelijk loopnummer af (34’14” over 10 km) en finishte uiteindelijk op de 37e plaats.
Goris eindigde op de 23e plaats. Bart Aernouts, Geerts en Dircken werden respectievelijk 27e, 30e en 33e in de eindranking.
Bij de dames eindigde de Antwerpse Katrien Verstuyft op een schitterende 6e plaats, de overwinning ging naar de Britse Swallow.