Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Vlaams kampioenschap zwemloop 2010

Dit weekend werd in Brasschaat door BrTC het Vlaams Zwemloopkampioenschap voor de jeugd georganiseerd.
 
Met ruim 100 jongeren aan de start in de diverse reeksen kon reeds vooraf van een groot succes worden gesproken.
De zwemproef werd afgelegd in Sportoase waarna een loopparcours werd afgewerkt op het aanpalende grasperk rond het zwembad.
Rond 18.15 werd de start gegeven voor de jongste deelnemers, meisjes en jongens van 6 tot 8 jaar. Achtereenvolgens kwamen dan de meisjes en jongens van 8-10 en 10-12 aan de start in verschillende reeksen.

 

Dat er triatlontalent in Vlaanderen zit weten vele al langer, het is enkel een kwestie de jongeren te motiveren en vooral zich te laten amuseren. De zwemlopen zijn daar een perfecte combinatie van. Enerzijds is er zeker competitiestrijd maar anderzijds heeft zowel de eerste als de laatste recht op een ondersteunend applaus. Die gedachte werd zeker ook in Brasschaat naar voor gebracht waar het publiek zich inderdaad heel sportief en aanmoedigend opstelde voor alle deelnemers.
De laureaten van het Vlaams Kampioenschap mochten na de wedstrijd hun medaille en aandenken in ontvangst nemen. Natuurlijk kregen ook alle andere deelnemers een mooi geschenk aangeboden van de sponsors. 
 
Er werd wel een kleine uitschuiver gemaakt; bij de dames 6-8 jaar werd initieel Kyra Kerkhofs uitgeroepen tot Vlaams Kampioene. Zij finishte dan ook als eerste, maar Kyra heeft jammer genoeg wel een Vlaamse licentie maar geen Belgische nationaliteit.
 
Hierdoor hebben de 3 dames die achter haar eindigden en die wel een VTDL licentie hadden én Belgische nationaliteit bezitten, natuurlijk recht op de ereplaatsen. Yasmine Wijnants werd dan Vlaams Kampioene, Anse Debaere krijgt nu toch de derde plak.
 
Ondanks deze kleine vergissing, die natuurlijk achteraf wordt rechtgezet met excuses van de organisatie, gingen alle deelnemers zeer tevreden naar huis en konden we intussen toch al enkele zeer positieve commentaren opvangen.
 
De uitslagen kan u raadplegen op onze website via : www.brasschaattriatlonclub.be/upload/file/Final%20Ranking.pdf
 
Foto's van de wedstrijd volgen zeker!
 
Ter volledigheid nog even de laureaten van het Vlaams Kampioenschap Zwemlopen jeugd:

D6 1. Vandromme Kika    2. De Jaegere Yoni  3. Janssen Astrid

H6 1. Jenzen Daan          2. Castrel Joppe      3. Janssens Charles

D8 1. Wijnants Jasmine   2. Feie Pattijne        3. Debaere Anse

H8 1. Caremans Stef       2. Plu Brendan        3. Ameye Wout

D10 1. Claus Marjon       2. Joris Lies             3. Cassiers Cato

H10 1. Folens Simon      2. Sonnaert Lars      3. De Witte Eskill

D12 1. Meertens Lone     2. Rombaut Amber   3. Desaunois Eline

H12 1. Ceusters Joni      2. Clarebots Marnicq 3. Verhaegen Jarne

Proficiat allen!