Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Yeray Luxem 6de in Xterra France

Yeray Luxem was de enige Belgische offroadspecialist die niet in Nisramont aanwezig was. Hij koos ervoor om in de Xterra Frankrijk te starten, de Europese bakermat van de Xterra-scene. In het gezelschap van onder ander Lebrun, Marceau en Batelier behaalde Yeray een schitterende zesde plaats. De winst ging naar Lebrun, voor Victor Del Corral Morales en Olivier Marceau. Onze landgenoot moest minder dan vijf minuten toegeven op winnaar Nicolas Lebrun

 
De derde XTERRA van het Europese circuit vond in de Vogezen plaats. Met een sterke line-up, hitte, een technisch en zwaar parcours en een top organisatie waren alle ingrediënten aanwezig voor een top-event. 600 atleten namen deel aan de verschillende events.
 
Om 14u trok het hoofdevent zich op gang met 350 atleten. De fransman Nicolas Becker leidde het pak. Echter tijdens het MTB-gedeelte werd meteen duidelijk wie om de ereplaatsen zou strijden. De fransman Batelier nam snel de koppositie over en de mindere fietsers zakten snel terug op de eindeloze klim. Youngster in het veld Yeray Luxem schoof na het zwemmen snel op naar een top 5 positie. Ondertussen kwam uit de achtergrond Nicolas Lebrun terug die de wedstrijd uiteindelijk naar zijn hand zette voor de sterk lopende Spanjaard Del Corral Morales en Marceau. Yeray Luxem liep uiteindelijk als 6de binnen en bevestigde zijn regelmaat in het circuit! De eerste pro’s doken net onder de 3u grens wat meteen de zwaarte van deze wedstrijd aantoont. Bij de dames kwam een einde aan de zege-reeks van Renata Bucher die in het lopen zich moest neerleggen bij de sterk lopende Marion Lorblanchet.