Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Jochen Neyrinck bezorgt Geel feestroes

Nooit zagen we zo’n spannende Powerman duatlon als afgelopen zondag in Geel. Tijdens de Powerman Vlaanderen hadden de topfavorieten Joerie Vansteelant en Anthony Leduey geen superdag. Allebei probeerden ze wel tijdens de 60 km fietsen weg te rijden, maar geen enkele poging slaagde, zodat we met een kopgroep van zes atleten de wisselzone binnenkwamen. Het leverde een uiterst spannende loopfinale op. En waar iedereen Joerie Vansteelant verwachtte, verbaasde Jochen Neyrinck vriend en vijand. Vooraf getipt als outsider voor top-vijf en eventueel podium verzilverde de ETZ-atleet zijn superbenen om zijn allereerste Powerman te winnen.

De markt in Geel ontplofte toen Neyrinck na 2,5 van de 10 te lopen kilometers een voorsprong van negen seconden had op de Deen Soren Bystrup. Voortgestuwd door het enthousiaste publiek vergrootte de ETZ-atleet de kloof naar 20 seconden. Even na kilometer vijf kreeg Neyrinck het nog moeilijk, ook omdat Bystrup nog moest versnellen om een oprukkende Armand Van der Smissen af te houden. De posities wisselden niet meer in de laatste twee ronden en zo bezorgde Neyrinck Geel een sfeervol feestje. De vorige twee Belgen op het palmares waren Benny en Joerie Vansteelant. Een mooi rijtje om Jochen Neyrinck bij te zetten. Joerie remonteerde in de slotronde Leduey nog en werd op karakter vierde.

"Ik had geen superdag", verklaarde Joerie Vansteelant. "Of dit ligt aan het feit dat de trainingen meer op het korte werk gericht zijn, weet ik niet eens. Eerst maar eens goed bezinnen wat hier vandaag met me aan de hand was. Ik voelde het al vanaf het begin dat ik geen superdag had. Tijdens de tweede fietsronde heb ik nog geprobeerd, maar het was vergeefse moeite. Gelukkig heeft mijn ploeggenoot Jochen hier een schitterende prestatie neergezet", aldus Joerie.

Jochen Neyrinck was uiteraard supertevreden, ook omdat hij zijn criticasters lik op stuk kon geven. "De laatste jaren ben ik er al een paar keer dichtbij geweest, maar uitgezonderd mijn zege in Wetteren, kon ik nauwelijks winnen en daar werd wel eens smalend over gedaan", legt Jochen uit. "Vandaag liep het uitstekend. Ik zit in trainingsopbouw richting Powerman Weyer en wist niet wat te verwachten, maar het eerste lopen ging super en daarna kon ik vlot mee met de kopgroep. In het fietsen vertelde ik Joerie dat hij mocht aanvallen en dat ik het gat wel zou laten vallen. Maar toen dat niet lukte, rekende ik zelf op een sterk tweede lopen en heb ik in de fietsproef geen energie te veel verbruikt. In dat lopen kreeg ik het halfweg moeilijk, maar met dit schitterende publiek hield ik stand" vertelde een gelukkige Neyrinck.

Bij de dames stond er geen maat op ex-wereldkampioene Ulrike Schwalbe. De Duitse duldde in het eerste lopen alleen Susanne Svensen naast zich, maar de Deense moest in het fietsen al twee minuten prijsgeven. Schwalbe kon zo vlot uitlopen naar een nieuwe overwinning in Geel. Svensen werd tweede, voor de Zwitserse Jacqueline Uebelhart. llse Geldhof was de eerste Belgische op de vierde plaats, voor Anne-Marie Dupont.