Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Sophie De Groote op herhaling in Eupen

Na Aarschot worstelde ze met vraagtekens over het fietsen, maar tijdens de halve triatlon van Eupen dit weekend vond Sophie De Groote haar fietsbenen weer. Voor het tweede jaar op rij schreef Sophie de triatlon van Eupen op haar naam. In het zwemmen bouwde ze al een geruststellende voorsprong uit en die vergrootte de ex-Belgische kampioene nog tijdens het fietsen. De twee Nederlandse concurrentes Esther De Vries en Rahel Bellinga moesten aan de streep respectievelijk 8’30 en 10’30 toegeven. Bij de mannen leek Koen De Weerdt op weg naar een schitterende zege, maar voor hem duurde de wedstrijd drie kilometer te lang.

Nederlander Terrence Olaria kwam na een snelle zwembeurt als eerste uit het water. Maar hij zou later terugzakken naar een 28ste plaats. Interessanter was het duel tussen de Nederlander Gerbert Van den Biggelaar en Koen De Weerdt.  Koen boog zijn 40" seconden achterstand tijdens het fietsen om naar een voorsprong van anderhalve minuut. Met Nico Huyberechts, opgerukt tijdens het fietsen, op plaats drie, kregen we een spannende loopfinale. In het lopen hield De Weerdt stand tot kilometer 17. Toen kwam Van den Biggelaar er genadeloos over. De Nederlander won voor het eerst in Eupen. Op 35 seconden werd De Weerdt knap tweede. Huyberechts was derde op 1’17.

In de sprinttriatlon was Wouter Van der Mast de sterkste. Hij klopte Markus Ganser en Mathias Laureys. Bij de dames pakte Annabelle Pirotte de zege.

Uitslagen Eupen