Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gerrit neemt afscheid van zijn Lommel
Uncategorized

Gerrit neemt afscheid van zijn Lommel

gerrit_lommel_klein.jpgNu zondag staat Lommelaar Gerrit Schellens in eigen stad voor de laatste keer aan de start van de kwarttriatlon. In totaal zullen er die dag in Lommel meer dan 600 sportievelingen, gaande van jong tot oud en van recreant tot topsporter, deelnemen aan één van de vijf events op de 23e Hoeks triatlonhappening. De kwarttriatlon is – met heel wat regionale en nationale toppers aan de start – traditioneel dé blikvanger van de dag. 230 deelnemers springen om 14u in het kanaal Bocholt-Herentals voor 1,5 km zwemmen en vervolgens 40 km fietsen en 10 km lopen. Tweevoudig Ironman-winnaar Gerrit Schellens is uiteraard één van de topfavorieten om voor eigen volk een derde keer te zegevieren.

De 44-jarige Lommelaar kon door een valpartij vorig jaar niet in schoonheid afscheid nemen van zijn sport en besloot dan maar om er nog een allerlaatste seizoen aan vast te breien. En met succes, want Schellens werd in mei nog knap vierde op de loodzware Ironman van Lanzarote en finishte onlangs vijfde in de Ironman van Zürich. Zijn definitieve afscheid is eind augstus gepland in het Nederlandse Almere op de Holland Triatlon, die hij al vijfmaal op zijn naam schreef.
 
Maar daarvoor wil Schellens op 8 augustus dus nog een laatste keer knallen voor eigen volk. Tegenstand zal hij dan vooral mogen verwachten van Hannes Vandermoere, vorig jaar nog derde op de Hoeks Kwarttriatlon. De belofte uit Beernem zorgt samen met Tom Vander Hoogerstraete en Michael Dewilde voor een sterke delegatie van het SMO-topteam. Een andere kandidaat voor de eindzege is Tim Brydenbach uit Vorselaar, die de laatste tijd zijn vorm etaleerde met winst in de 1/3 Hageland Power Triatlon, een tweede plaats op de kwarttriatlon van Retie en een derde plaats op de halve triatlon van Neerpelt. De Antwerp Ironman 70.3 werd dan weer een ontgoocheling, waardoor het nog niet helemaal zeker is of Brydenbach ook daadwerkelijk zal starten in Lommel.
Van zijn eigen club, de Lommelse Triatleten, moet Schellens vooral Ruben Geys, Hans Moonen en Kevin Maggen in het oog houden. Breeënaars Chris Schepers en Dirk Bullen maken het sterke Noord-Limburgse plaatje compleet. Voorts is het uitkijken naar onder andere de Nederlandse topper Erik-Simon Strijk, Geert Janssens, Joris Buyl, Johan Smolders, Bart Schrooyen, Pieter Vanhee en Wouter Vandermast.
Bij de vrouwen mag titelverdedigster Marjolein Truyers weer concurrentie verwachten van Bianca Bellekens en Liesbet De Schrijver, de nummers twee en drie van vorig jaar. Met de last-minute inschrijving van Joke Coysman en Karolien Geerts werd het deelnemersveld nog duchtig versterkt. Het Lommelse publiek zal ook met belangstelling de prestatie volgen van thuisatlete Marlot Maas, die vorig jaar de sprinttriatlon in eigen stad won en dit jaar de overstap maakte naar de kwartafstand.
 
Naast de kwarttriatlon zijn er op 8 augustus nog vier andere evenementen: een Iron Kid voor de allerkleinsten, een Just 4 fun 3athlon voor wie op een recreatieve manier kennis wil maken met de sport, een Sprint- en een Triotriatlon. Meer info is te vinden op www.lommelsetriatlon.be .