Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete sterkste in Lommel

De kwarttriatlon van Lommel vierde zondag zijn 25ste jaar. In 1985 werd de eerste keer georganiseerd. De jubileumeditie kreeg een topveld aan de start, wat op voorhand betekende dat het afscheid van Gerrit Schellens voor eigen volk geen pleziertochtje zou zijn voor de Lommelaar. Toch maakte Gerrit lang aanspraak op een zevende podiumplaats in Lommel (twee keer winst, drie keer tweede en één keer derde), maar die werd hem in de eindspurt ontfutseld door een sterke Geert Janssens die de wedstrijd van zijn leven zwom, fietste en liep. Hij was terecht blij met zijn bronzen plak. Dat was wel op enige afstand van de twee SMO-uitblinkers. Michael Dewilde knokte zich vanaf een 30ste plaats in het zwemmen dankij een sterke fietsproef terug naar een mooie tweede plaats. En zijn jonge ploeggenoot Tom Vander Hoogerstraete ging gewoon van start tot finish aan de leiding. 

Vander Hoogerstraete ging in de 1,5 km zwemmen aan de leiding, samen met Tim Breydenbach. Die laatste loste in het tweede deel en stapte 40" seconden na de leider uit het water. Achter de twee koplopers vormde zich op 1’15 een achtervolgende groep met Filip Vancraenbroeck, de jonge Wouter Van der Mast, Jeroen Van Dael, Hans Moonen, Gerrit Schellens, Geert Janssens en Chris Schepers. Moonen viel vooran weg na een valpartij en ook youngster Van Dael moest door het hoge tempo lossen. Dat tempo ging nog de hoogte in toen eerst Paul Embrechts en later Michael Dewilde aansloten. De groep liep al snel Breydenbach in. Dewilde ging in de slotfase nog alleen op zoek naar zijn ploegmaat en kwam in de loopproef nog op vijftig seconden van Vander Hoogerstraete.

Daarachter kregen we Geert Janssens, die tot ieders verbazing bleef aanklampen toen een snel lopende Gerrit Schellens hem voorbij kwam. Paul Embrechts volgde op vijftien meter, wat een superspannende loopfinale in het centrum van Lommel opleverde. Janssens bleek sneller in de sprint en droogde Schellens en Embrechts af voor de derde plaats. De jonge Wouter Van der Mast bevestigde zijn goeie vorm met een verdiende zesde plaats. 

Bij de dames bewees Karolien Geerts dat ze weer bijna helemaal terug is. Na haar blessureleed sloot ze twee weken hard trainingslabeur af met de tweede plaats in Lommel. De atlete uit het Waasland kwam met een flinke voorsprong op Liesbet de Schrijver en Marjolein Truyers uit het water. Tijdens het fietsen kon ze een tijdje standhouden, maar Truyers bleek tijdens de 40 km te sterk. De winnares van vorig jaar bouwde een voorsprong van 1’20 uit op Karolien Geerts, die de eerste loopronde nog gelijke tred kon houden. In de tweede ronde werd het verschil twee minuten en zo kon Marjolein Truyers naar haar tweede zege, de vijfde podiumplaats op rij in Lommel, lopen. Stefanie Adam en klopte Liesbet de Schrijver voor de strijd om het brons. Uiteindelijk verwees Joke Coysman de Schrijver nog naar de vijfde plaats.

Op de sprintafstand waren de overwinningen voor Dirk Baelus en de 14-jarige thuisatlete Sofie Rubbrecht. Bij de trio’s behaalde Gerrit Schellens toch nog zijn afscheidszege. Hij was de zwemmer van het winnende trio De Caesars.

Uitslag 1/4 triatlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

  1. Deelnemers  Numeriek  Alfabetisch   Uitgebreid  Startreeksen
  2. Uitslag Algemeen
  3. Per Categorie
  4. Per Reeks-Wave
  5. Uitslag Podium

Uitslag 1/8 triatlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

  1. Deelnemers  Numeriek  Alfabetisch   Uitgebreid  Teamleden Startreeksen
  2. Uitslag Algemeen
  3. Per Categorie
  4. Per Reeks-Wave
  5. Uitslag Podium