Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs 10e in Xterra Tsjechië
Nieuws

Jim Thijs 10e in Xterra Tsjechië

jim_tsjechie.jpg

Ook in zijn derde wedstrijd voor het Europese kampioenschap eindigde Jim Thijs net binnen de top-10. Na een zware wedstrijd in Spindleruv Mlyn, bij hevig stormweer, is hij eerder tevreden met zijn prestatie dan met het resultaat. “Ik ben er zeker van dat ik in volgende wedstrijden opnieuw een paar plaatsen hoger zal eindigen.” vertelt Thijs. “Hier in Tsjechië eindigden zoals steeds een paar locale atleten verrassend hoog. Zij kunnen blijkbaar telkens iets meer als ze op eigen bodem moeten presteren.”

De wedstrijd begon goed voor Thijs: “Ik zwom de hele tijd in de kopgroep en kwam ook met de eersten uit het water. Door een snelle wissel kon ik met de leiders beginnen fietsen.” Ook in het moutainbiken liep alles gesmeerd. Het parcours was door de Tsjechische storm eerder geschikt voor een kajakwedstrijd dan voor een offroad triatlon maar dat liet Thijs niet aan zijn hart komen. De leiders moest hij laten gaan maar met een sterk groepje van vijf begon hij aan het looponderdeel.

“Toen kende ik mijn enige mindere moment van de wedstrijd. Ik moest mijn concurrenten laten lopen. Gelukkig vond ik na een tweetal kilometer wel mijn ritme en kon ik er nog een paar weer inhalen.” blikt Thijs terug. Uiteindelijk kwam hij als 10e over de finish.

De volgende wedstrijd waaraan Thijs deelneemt is de Zwintriatlon in Knokke op 1 september: “Ik kijk er naar uit om nog eens te presteren in België, hoewel het absolute zwaartepunt van het seizoen bijna twee maanden later ligt: op het WK Xterra op het Hawaïaanse eiland Maui.”

Resultaat:

1. Batellier (Fra)
2. Schumann (Dui)
3. Lietch (GBR)

10. Jim Thijs