Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Dewilde 19e op EK 70.3 te Wiesbaden
Uncategorized

Michael Dewilde 19e op EK 70.3 te Wiesbaden

wiesbaden2010.jpgSMO atleet Michael Dewilde kon op het officieuze EK 70.3 te Wiesbaden de 19e plaats behalen in het overall klassement. Tot zijn eigen verbazing kreeg hij geen startrecht in de elite wave waardoor hij niet echt de mogelijkheid kreeg om zich op te trekken aan zijn concurrenten. 

Ter plaatse probeerde de SMO’er de organisatie toch nog te overhalen om te kunnen starten in deze wave maar dit was tot zijn ergernis niet meer mogelijk. Bijgevolg diende Michael te starten in de 5e wave.

Op de wedstrijddag viel het water met bakken uit de hemel waardoor vele atleten besloten om niet deel te nemen.De SMO’er kwam toch aan de start en werkte een goed zwemonderdeel af. Tijdens het fietsen was het door de barre weersomstandigheden echter heel gevaarlijk waardoor Michael bergaf niet  volledig durfde door te gaan. Michael: "Als je al verschillende atleten in het decor ziet belanden of de bocht uit gaan, zou je wel voorzichtig worden zeker?" Toch keek Michael zeer tevreden terug op zijn  geleverde fietsprestatie.

Tijdens het looponderdeel ging het in eerste instantie zeer goed maar in de laatste van de vier af te werken ronden diende Michael echter wat gas terug te nemen. Uiteindelijk eindigde hij als 19e overall en 2 in zijn age group waar hij uiteraard zeker mee tevreden was 

Tweede Belg die we in de algemene rangschikking kunnen terugvinden is LTTL atleet Pieter De Neve die de wedstrijd op een 37e plaats kon beëindigen. Pieter: "Ik beëindigde de wedstrijd als 37e man (41e in totaal). Voor mij eindigden zo’n 20 proftriatleten, dus in dat opzicht mag ik bijzonder tevreden zijn met deze wedstrijd op dit moment van mijn conditieopbouw naar oktober toe." (6e in age group) Derde Belg werd Hendrik Dejonghe op een 67e plaats. (11e in age group)

Winnaar overall werd de Duitser Michael Rallaert die het met twee minuten voorsprong haalde voor een andere landgenoot Sebastian Kienle. De Zweed Bjorn Andersson viel in Antwerpen nog net naast het podium maar kaapte nu toch knap de derde podiumplaats in voor nog twee andere thuisatleten. 

Michael Dewilde zijn wedstrijdverslag kan je hier terugvinden.

Pieter De Neve zijn wedstrijdverslag kan je hier terugvinden.

Bij de vrouwen eveneens heel wat Belgen aan de start. Eerste Belg werd Inge Vancauwenberghe op een 15e plaats algemeen. Gwen Lossie werd 76e (3e age group), Debbie Verstraete stapte uit de wedstrijd tijdens het fietsen wegens last van de koude en de regen. 

Winst in deze wedstrijd ging naar de Nederlandse Yvonne van Vlerken voor de Amerikaanse Desiree Flicker en de Duitse thuisatlete Moller Kristin.

Foto verslag: SMO triatlonteam

Volledige uitslag: hier