Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstaete 33e op EK U23
Uncategorized

Tom Vander Hoogerstaete 33e op EK U23

megafotovanderhoogerstraetetom1mediu.jpgOp het Europees Kampioenschap U23 behaalde onze landgenoot Tom Vander Hoogerstraete een 33e plaats op 59 deelnemers. SMO-Teamgenoot Willem Brems eindigde op een 47e plaats. Peter Denteneer kwam niet aan de start.

De Slowaak Richard Varga kwam als eerste uit het water gekropen na 16m05s. Achter Varga  vormde zich een grote groep waar ook Tom en Willem zich in ophielden. Rond de 20e plaats kwamen beide Belgen uit het water.

Eenmaal op de fiets werd er meteen stevig doorgefietst waarbij een groepje met favorieten al snel koos voor het hazenpad. Beide Belgen wisselden iets minder waardoor ze de kopgroep misten. In de tweede groep hielden ze goed stand zodat ze met een 2-tal minuten achterstand de wisselzone konden induiken.

In de afsluitende de 10 kilometer moesten de Belgen spijtig genoeg de rol lossen. Winst ging verrassend naar de Portugees Jao SIlva die het in de eindsprint haalde voor de recente Wereldkampioen sprinttriatlon Jonathan Brownlee. Alexander Brukhanov werd 3e. 

 

Uitslag Mannen:Hier