Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Alexandra Tondeur Belgisch kampioene OD

 
Aangezien titelverdedigster Katrien Verstuyft wegens een blessure verstek moest geven voor dit kampioenschap lag de weg voor Alexandra Tondeur helemaal open om haar eerste nationale titel bij de elites te kunnen pakken. Marjolein Truyers werd in deze wedstrijd 2e terwijl Karolien Geerts net zoals vorig jaar opnieuw knap 3e werd. 

Belofte Linde Herreman kwam als eerste dame uit het water met een ruime voorsprong op de topfavorieten. Truyers, Tondeur en Geerts moesten toen al 3 minuten prijsgeven op de bij ITC aangesloten atlete.

Op de fiets zakte Herreman weg terwijl Tondeur en Geerts erin slaagden om uit een klein groepje te ontsnappen. Beide atletes werkten goed samen waardoor ze steeds verder konden wegrijden. Truyers kwam nog uit de achtergrond terug tot op vrij korte afstand van Geerts en Tondeur.

In het lopen was er wel niets meer te doen tegen een ontketende Tondeur die meteen van Geerts wegliep. Truyers liep in de afsluitende 10 kilometer nog voorbij Geerts en pakte de 2e plaats. 

Bij de beloften ging dan bijgevolg de titel ook naar Tondeur voor Karolien Geerts en Doumic Letot. Snelste zwemster Linde Herreman werd 4e.