Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maarten De Bolster sterkste Belg in Bled (SLO)
Uncategorized

Maarten De Bolster sterkste Belg in Bled (SLO)

9324_139461698773_628673773_2475057_3836079_n.jpgLTTL-atleet Maarten De Bolster behaalde op de ETU-junior Cup te Bled een knappe 5e plaats op 65 aangekomen deelnemers. De wedstrijd ging over de 1/16e afstand in tegenstelling tot de normale gebruikte 1/8e. De snelheid van de wissels waren in deze wedstrijd dan ook meer dan bepalend.

De Zuid-Afrikaan Henri Shoeman was de eerste atleet die aan wal kwam en de tegenstand op ruime afstand zette. Maarten De Bolster kwam samen met een omvangrijke groep uit het water waarbij ook de andere Belgen Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke zich in ophielden. 

Op de fiets kwam alles samen waarbij Maarten De Bolster goed naar voor opschoof door één van de snelste fietstijden neer te zetten. De Keyser en Vanderplancke konden het hoge tempo vooraan minder goed aan en moesten wat plaatsen toegeven.

In het lopen was het de Zuid-Afrikaan Willian Sullwald die duidelijk nog de beste kaarten kon voorleggen en naar de winst liep. De Bolster hield goed stand en eindigde knap op een 5e plaats, slechts een kleine minuut achter de winnaar. De Keyser eindigde na een knappe remonte nog op een 12e plaats. Vanderplancke eindigde niet veel later op een 14e plaats.

Uitslagen: HIER