Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Peter Croes nieuwe Belgische kampioen OD
Uncategorized

Peter Croes nieuwe Belgische kampioen OD

dsc05893.jpg
SMO-atleet en Olympiër Peter Croes behaalde vanmiddag in Doornik de Belgische titel triatlon over de Olympische afstand. Stijn Goris moest net zoals in Knokke zijn meerdere erkennen in Croes. Thuisatleet Michael Rosu vervolmaakte het podium met een 3e plaats. Vander Hoogerstraete pakte de titel bij de beloften.

Zoals te verwachten was het Willem Brems die als eerste uit het water kwam gekropen. Een groep met 6 atleten waaronder Peter Croes, Axel Zeebroeck, Stijn Goris, Michael Rosu, Nick Debusschere en Tom Vander Hoogerstaete volgden op korte afstand. Simon De Cuyper miste de kopgroep net waardoor hij in de achtergrond moest wachten op versterking.

Brems werd al snel bijgehaald waarna er vooraan goed werd rondgedraaid. De kopgroep behield zijn voorsprong terwijl in de achtergrond een ander groepje met favorieten, waaronder De Cuyper en Geerts trachtte dichter te komen.

In de afsluitende 10 kilometer stond er echter niets meer op een zeer sterke Peter Croes die met een snelste looptijd de tittel greep. Stijn Goris liep zich verdienstelijk naar een 2e plaats op iets meer dan een minuut van Croes. Michael Rosu haalde het in de slotfase nog net van een aandringende Tom Vander Hoogerstraete.

Marc Geerts kwam nog sterk terug uit de achtergrond en naderde nog vrij dicht op het podium. Simon De Cuyper kwam als 6e binnen voor  Axel Zeebroeck en Xterra specialist Yeray LuxemTom Mets en Koen Veramme maakten de top 10 compleet.

Vander Hoogerstraete behaalde met zijn 4e plaats wel de tittel in de beloften-categorie. De tweede plaats ging hier naar Tom Mets die het haalde voor Geert Janssens. Tim Van Hamme werd hier 4e. Willem Brems 5e.

Uitslag BK 1/4 Triathlon

  1. Alfabetisch Numeriek  Uitgebreid
  2. Uitslag Scratch
  3. Per Reeks
  4. Per Categorie
  5. Podia

Uitslag Promo en Ladys Cup

  1. Alfabetisch Numeriek  Uitgebreid Teamleden
  2. Uitslag Scratch 
  3. Per Reeks
  4. Per Categorie
  5. Podia

Uitslag Aquathlon 

  1. Alfabetisch Numeriek  Uitgebreid
  2. Per Reeks

Alle Uitslagen in één PDF